Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je pročitao scenarij, ministar kulture dopusio je snimanje filma Angeline Jolie na području Federacije BiH.


Ministar kulture Federacije Bosne i Hercegovine Gavrilo Grahovac dao je dopuštenje za snimanje filma Angeline Jolie na području tog bosanskohercegovačkog entiteta, poništivši tako zabranu koju je osobno izrekao prije tri dana, potvrdio je medijima u subotu Edin Šarkić iz sarajevske producentske kuće Scout film.

Vezani članci Slika nije dostupna Životna drama: 'Sada mogu reći svojoj djeci da ne moraju strahovati da će me izgubiti' Slika nije dostupna Kakva raskošna ljepota: Nagađa se da su se vjenčali u ovom raju na zemlji

Šarkić je rekao da je iz federalnog ministarstva za sada dobio usmenu suglasnost za snimanje filma koji nosi radni naslov 'Bezimena ljubavna priča' i koji se u prvoj fazi snima u Budimpešti. Potvrdio je i kako su nakon prvotno izrečene zabrane prekinute sve pripreme za snimanje filma na teritoriju BiH, koje je planirano za studeni, te da je preostalo tek dvadesetak dana za završetak toga posla.

Scout film morao je ministru Grahovcu dostaviti kompletan scenarij film kako bi se on uvjerio da se ne radi o priči koja ponižava žene silovane u ratu, kako je to medijima prenio Željko Mitrović, vlasnik srbijanske PINK televizije koji je s Angelinom Jolie neuspješno pregovarao o pružanju producentskih usluga u Srbiji.

>> Angelina Jolie: Ne sudite o filmu koji niste pogledali

Mitrovićevim tvrdnjama povjerovali su u udruzi Žene-žrtve rata koja okuplja Bošnjakinje silovane tijekom rata u BiH i zatražile od ministra Grahovca da zabrani snimanje filma, što je on i učinio. Na tu su odluku reagirali brojni mediji, redatelji i glumci iz BiH rekavši da je sramotna i nedopustiva. (Hina)