Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film o malom Isusu biti će najskuplji film u Boolywoodu, a glumit će ga naravno indijski dječak.


Prvi Bollywoodski film o djetinjstvu Isusa Krista snimat će se sljedećih mjeseci u Svetoj zemlji s budžetom od 30 milijuna dolara, što ga čini najskupljim filmom u povijesti Indijske kinematografije, budući da uvelike nadmašuje prosječan filmski budžet koji iznosi oko 500 000 dolara.

Vezani članci Muškarac skočio na pozornicu tijekom predstave Pasija Krista i udario rimskog vojnika (Screenshot YouTube) Spašavao Isusa od razapinjanja: Muškarac skočio na pozornicu tijekom predstave i udario rimskog vojnika Sridevi Kapoor (Foto: Getty) Iznenadna smrt šokirala je mnoge: Lijepa glumica pronađena mrtva u kupaonici

Da u Indiji postoji veliki interes za film o Kristu izjavio je Pawan Kalyan, jedan od glumaca, napomenuvši da je riječ o zemlji velike vjerske tolerancije prema drugim religijama, te razumijevanjem za njih. Broj kršćana u Indiji doseže 24 milijuna, to jest 2.2 posto ukupnog stanovništva.

Redatelj Singeetham Srinivasa Rao je otkrio da će u filmu glumiti isključivo Indijci, i to pretežno djeca. Film se, za razliku od dosadašnjih filmova o Kristu koji su u fokus stavljali Isusove zrelije godine, bazira na Isusovom djetinjstvu.

Rao je naglasio kako je s filmskom ekipom razgledao sveta mjesta u Jeruzalemu, među kojima i Betlehem, nakon čega se osjećaju obogaćenima i oduševljenima vibracijama koje su ondje osjetili.

Do sada su religiozni Indijski filmovi tradicionalno angažirali djecu glumce kako bi njihovom mladošću naglasili nevinost, svetost i božansko, kazao je redatelj. Tu će tradiciju slijediti i Raov film, pa će djeca, osim što će glumiti djecu glumiti i odrasle. Američki šminker Christien Tinsley, koji je zaradio nominaciju za Oskara za film ‘Pasija’ koji je režirao Mel Gibson, ovoga puta će u Bollywoodu specijalnim šminkerskim efektima djecu glumce preobraziti u odrasle.

Film sa sedam religioznih pjesama biti će prikazan iduće godine na engleskom, i tri Indijska jezika – Telugu, Hindi i Malayalam.