Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nokulunga Buthelezi, 18-godišnja djevojka iz Južnoafričke Republike nosi nadimak 'Žena zmija', a samo je jedan pogled na njezin nastup dovoljan da otkrijete zašto.


Nokulunginu fleksibilnost uočila je njezina majka dok je još bila djevojčica. Jedan dan pronašla ju je kako spava na drvetu s nogama omotanim oko vrata. 6 godina poslije Nokulunga se pridružila cirkusu koji je išao na turneju u SAD. 

Vezani članci Gladno dijete u Somaliji Rat u Ukrajini dodatno uzima svoj danak: 27 milijuna ljudi suočeno s najgorom nestašicom hrane u povijesti Desmond Tutu Umro je Desmond Tutu: Moralni div zaraznog osmijeha, junak borbe protiv apartheida i neumorni borac za "duginu naciju"

"Moja majka je čula za audiciju za cirkus i odvela me tamo. Bili su impresionirani. Kada sam otišla u SAD nisam znala ni engleski. Bilo je teško ispočetka, no obitelj me podupirala jer su znali da slijedim svoje snove", kaže Lunga koja sada uzdržava majku, baku, tete, te bratiće i sestrične.

Naime, nakon cirkusa, pridružila se showu "Afrika, Afrika!" i postala njegova najveća zvijezda. Od 2003., kada je prvi put prikazan u Frankfurtu, show (koji veliča različite afričke kulture i njihove plemenske običaje uz autohtonu glazbu i ples) je do sada vidjelo više od 2 milijuna ljudi. U njemu nastupa više od 100 izvođača iz 17 afričkih zemalja, a 17. siječnja bit će prikazan i u Londonu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju