Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema podacima organizatora, nekoliko stotina tisuća osoba sudjelovalo je u subotu na ulicama Berlina u mimohodu homoseksualaca na tzv. Christopher Street Day i to bez obzira što je bilo čak 35 stupnjeva u hladu.


Približno 50 okićenih vozila s treštećom glazbom sudjelovalo je u tradicionalnom mimohodu manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom "Različitost, pravo i sloboda".

Vezani članci Tužna obljetnica Ovčare - 1 Najmlađa žrtva Ovčare imala je samo 14 godina: "Htjeli su mu ubiti brata. Plakao je pa su ostavili brata, a odveli njega" Gordan Bakota - 4 U Berlinu kreće poseban režim za necijepljene: "Neće moći sudjelovati na javnim manifestacijama, ići u restorane ili na koncerte"

Povorka je krenula sa slavne trgovačke avenije nekadašnjeg zapadnog Berlina - Kurfuerstendamma, a kasno popodne trebala bi stići do Stupa pobjede, preko Potsdamer Platza.

Homoseksualni gradonačelnik Berlina, Klaus Wowereit, nalazio se na vozilu u bojama SPD-a. Njegov konzervativni suparnik Friedbert Pflueger iz CDU-a sudjelovao je također u mimohodu.

Njih će dvojica biti protivnici na regionalnim izborima savezne države Berlin u rujnu.

Wowereit bi trebao večeras održati govor na zatvaranju manifestacije u podnožju Stupa pobjede.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju