Direktor jednog muzeja u Norveškoj uvjeren je da su tri slike Snjeguljičinih patuljaka i jedna slika Pinokija, koje je slučajno pronašao, djela Adolfa Hitlera.


William Hakvaag, direktor muzeja posvećenog Drugom svjetskom ratu koji se nalazi na otocima Lofoten, drži da je Hitler naslikao četiri akvarela s likovima iz popularnih bajki.

Vezani članci Maja Barić - 2 Završena istraga incidenta u iločkom muzeju između - gradonačelnice i ravnateljice: "Silovito me odgurnula!" Slika nije dostupna Hitlerova supruga opet u centru pažnje!

Hakvaag je akvarele pronašao skrivene ispod slike nacističkog diktatora koju je kupio na aukcijskoj prodaji.

"Kupio sam tu sliku prošlog ljeta na aukciji u Bavarskoj", rekao je i dodao da je žena od koje ju je kupio rekla da ju je našla na tavanu.

To je djelo, također akvarel, pejzaž Bavarske i nosi potpis A. Hitler 1940. Kupio ga je za oko 300 dolara.

"Pokušao samo otvoriti sliku da vidim ima li unutra još nešto. Maknuo sam ju iz okvira i našao četiri slike, manje od prve", rekao je Hakvaag.

"Tri slike patuljaka nose inicijale AH, dok je ona Pinokija bez potpisa", rekao je Hakvaag.

Hitlerove slike već su bile predmet zanimanja javnosti. U rujnu 2006. britanska aukcijska kuća Jefferys na dražbi je prodala njegovu 21 sliku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju