Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorska Granična policija u noći izmedju ponedjeljka i utorka, pronašla je tijekom kontrole kombi-furgona beogradskih registarskih oznaka mužjaka i ženku sibirskog tigra.


Životinje su pronađene u blizini Nikšića, a kontrolom dokumentacije i prometa na graničnim prelazima utvrđeno je da se radi o nedozvoljenom transportu životinja, i da putujući iz Bosne i Hercegovine, vozilo nije prešlo granicu na graničnom prijelazu.

Vezani članci Milo Đukanović Domoljubi gađali jajima i petardama policajce, napadnut i auto premijerove kćeri: ''U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to vidjeti'' Srebrenica Crnogorski premijer smijenio ministra koji negira genocid u Srebrenici: ''Nedopustivo je da iznosi svoje privatne stavove''

Crnogorska uprava policije priopćila je su zbog šverca sibirskih tigrova i ilegalnog prelaska granice istražnom sucu privedeni dva srpska i jedan crnogorski državljanin.

Sibirski tigar, najveća je i najsnažnija vrsta mačke. Dugačak je do 4 metra, a težek od 100 do 320 kilograma. Živi u Sibiru, Usuriji i sjevernoj Kini. Njihov broj se u prirodi procjenjuje na oko 200, a u zoološkim vrtovima i privatnom vlasništvu ima ih oko 500.

Vrijednost mužjaka i ženke sibirskog tigra zaplijenjenih u Crnoj Gori procjenjuje se na 3000 eura, dok njihova koža vrijedi višestruko više.