Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srrrrk, srrrrk, zvukovi su koji su obilježili prvo natjecanje u zvučnom srkanju kave u caffe baru Straža u središtu Karlovca. Ocjenjivao se zvučni i umjetnički dojam, što je kod nekih natjecatelja izazvalo grcanje i pljuvanje kave po podu.


Kako ne bi bilo zabuna oko ozbiljnosti natjecanja, nakon služebnih prijava, sudionici su dogovorili i pravila - mali machiato morali su posrkati na tri puta.

Vezani članci Branka Aničić - prva cijepljena protiv koronavirusa - 1 Prva cijepljena Hrvatica popila kavu na otvorenom nakon više od četiri mjeseca: ''Posebno se veselim posjeti praunuka'' Koronavirus u Češkoj Najnovija odluka vlade ih potpuno razbjesnila: "Kakva smijurija, to će nas sigurno spasiti od pandemije"

Omiljeni machiato konobar je pripremio bez pjene, jer od nje nema zvukova, što bi otežalo srkanje. Organizator Reney Cappucci na ideju da organizira natjecanje došao je svakodnevno ispijajući svoj omiljeni crni napitak s prijateljima. Da im ta rutina ne bi dosadila često su kavu ujutro iz šale srkali.

Natjecatelji su bili stari gosti, Bandy, Zoki, najstariji sudionik bio je karlovački slikar Joško Leš, a njegov prijatelj iz struke Kobuškić nakon naglog srka toliko se zagrcnuo da je zalio kavom stol i pod.

Gordana Cindrić Goga bila je pak jedina djevojka među jakim muškim srkačima. Titulu najboljeg ponio je Nenad Basar - Bager koji je zvučno i umjetnički najljepše isrkao kavu te je za to primio i simpatičnu nagradu - bon za mjesec dana besplatnog treniranja u Thai boxing klubu Pit 119 i bocu pive. 

Natjecanje je mnoge umorilo pa su jedva dočekali da mogu grlo isprati nečim žešćim.