Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mačak Ziggy iskoristio je barem jedan od svojih devet života nakon što je bez hrane preživio 17 dana i 3.900 kilometara dugi put od sjevernog Izraela do Engleske.


Mršavi mačak, nazvan po Ziggyju Stardustu -- liku kojeg je David Bowie stvorio 70-ih godina, put je preživio u brodskom kontejneru.

Vezani članci Benjamin Netanyahu (Foto: Dnevnik.hr) Kraj vladavine Benjamina Netanyahua? Izraelska oporba oformila novu vladu Izraelski predjsednik, Isaac Herzog Nakon sukoba s Palestinom Izrael dobio novog predsjednika: ''Moramo se boriti protiv antisemitizma i mržnje''

Putovanje mu je počelo kada je zalutao u kontejner s plastičnim proizvodima koji je potom zapečaćen i utovaren na brod koji je isplovio iz Haife. Avantura je završila 17 dana kasnije kada se pojavio, iscrpljen, dehidriran i izgladnio u skladištu u Whitworthu u Lancashireu. Radnici u skladištu nemalo su se iznenadili kada se mačak pojavio iz kontejnera.

Ziggy ne samo da je preživio nego je uspio bježati od radnika punih pet sati. "Mislim da je bio nasmrt preplašen", rekao je James Ratcliff iz Kraljevskog društva za prevenciju zlostavljanja životinja.

Ziggy, za kojeg su brigu preuzeli veterinari, trenutno se nalazi u karanteni, prema propisima britanske sanitarne službe, u očekivanju da se pronađu njegovi vlasnici u Izraelu.