Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici u jednoj japanskoj marketinškoj tvrtki mogu uzeti nekoliko plaćenih slobodnih dana nakon što prekinu vezu s partnerom, a dopust je dulji što su radnici stariji.


Tvrtka Hime&Co, koja svojim radnicima daje plaćeni dopust i kada je sezona sniženja u trgovinama, ističe da dopust za "slomljeno srce" omogućuje radnicima da se na miru isplaču i na posao dođu svježi.

Vezani članci Slika nije dostupna Slomljeno srce liječi pomažući drugima Slika nije dostupna Prekinuli su: Seleni Gomez Bieber slomio srce!

"Ne moraju svi na porodiljni dopust, ali nakon prekida svima je potrebno par dana mira, kao i kada ste bolesni", rekao je direktor Miki Hiradate, u kojoj rade samo žene.

Radnice u dobi od 25 godina i mlađe imaju pravo na jedan dan dopusta godišnje, one između 25 i 29 dva, a starije mogu uzeti tri slobodna dana, kažu u tvrtki.

"Žene u 20-tim godinama mogu se vrlo brzo ponovno zaljubiti, što malo teže polazi za rukom onima u 30-tim godinama, a i njihovi prekidi su puno traumatičniji", pojašnjavaju u japanskoj kompaniji.