Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadirkivanje krokodila nije baš najpametniji potez. Otkrio je to i Novon Mashiah, ribar koji je pozirajući za fotografiranje tijekom izleta na rijeci istočno od Darwina u Australiji, zamalo postao krokodilov ručak.


Fotografiranje je zamalo stajalo života 27-godišnjeg ribara koji se pozirajući prislonio na krmu čamca.

Vezani članci Potraga na moru (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kod Hvara pronađeno tijelo nestalog ribara, pronašla ga posada katamarana Potraga na moru (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ribar nestao u splitskom akvatoriju: Brodica pronađena kod otočića Radula, a njemu ni traga

Krokodil dugačak oko četiri metra, pojavio se pokraj broda. Mladić se odlučio poigrati s njim zbog fotografije, no to se životinji nije svidjelo. Krokodil je iznenada iskočio iz vode i pokušao napasti šokiranog ribara.

'Šokiralo me, ta me životinja očigledno željela ubiti. Samo minutu prije ležao sam na brodu smješkajući se za fotografiranje', kaže Mashiah. 

Fotografiju trenutka u kojem Mashiah skače na drugi kraj broda kako bi izbjegao napad krokodila snimio je njegov 22-godišnji prijatelj Doron Aviguy koji se nalazio na većem brodu.

Dvojica Izraelaca u Australiji rade kao ribari.

Mashiah kaže kako nije imao pojma da su krokodili tako agresivni. 

'Neprestano dolaze do broda, vjerojatno zato što mi lovimo ribu. Vidjeli smo do sada najmanje osam vrsta krokodila. No od sada im sigurno neću prilaziti blizu', kaže ribar.