Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulje na platnu koje prikazuje zalazak sunca nad marokanskim planinama, što ga je naslikao poznati britanski političar Winston Churchill prodano je na dražbi u New Yorku za 420,000 dolara.


Slika "Sunset over the Atlas Mountains" prodana je telefonom anonimnom kupcu nakon vrlo kratkog nadmetanja, izjavila je glasnogovornica aukcijske kuće Bonhams New York Staci Smith. Churchill je djelo naslikao sjedeći na balkonu svojeg hotela u Marakešu gdje je 1935. bio na godišnjem odmoru.

Vezani članci Incident u trgovini Incident u trgovini: Majka s djetetom ukopala se od straha kad je kupac bacio TV na zaposlenika Slika nije dostupna FOTO Ovo su umjetnine koje su prodane za MILIJUNE dolara!

Poznato je da je kasnije, nakon konferencije u Casablanci 1943., Churchil pozvao američkog predsjednika Franklina Roosevelta da vidi pogled koji ga je toliko opčinio da ga je morao naslikati.

Churchill je, kažu poznavatelji, počeo slikati 1915. kako bi se izvukao iz začaranog kruga depresije. 

"Slikanje mu je pomagalo da odagna misli od posla", rekla je Walker, dodavši kako je riječ o Churchillovu djelu u kojoj ima najviše boja. 

Prošle je godine još jedna Chuchillova slika Maroka prodana za gotovo milijun dolara.