Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaboravite ispijanje tekile na ''eks'' sa solju i limunom u jednom gutljaju i većim količinama. Zamislite da za specijalnu bocu toga pića platite šestocifrenu svotu, recimo 225 tisuća dolara. Tada će vam sigurno više odgovarati lagano pijuckanje.


U Meksiku je prodana najskuplja boca tekile ikada iz limitiranog branda u platinastoj boci s pravim malim umjetničkim djelom umjesto etikete.

Vezani članci Konobarica (Foto: Screenshot/YouTube) Pljusnula konobaricu po guzi pa i sama dobila šamar kojem se nije nadala Ukradena najskuplja boca votke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Danskoj ukradena boca votke vrijedna 1,3 milijuna dolara

To je boca iz limitirane serije koja broji svega 66 primjeraka tog pića, pod nazivom "Pasion Azteca". Piće je staro šest godina, a proizvod je jednog od najcjenjenijih meksičkih proizvođača ''Tequila Ley.925''.

"Večeras pokušavamo ući u Guinnessovu knjigu rekorda prodajom najskuplje boce pića na svijetu", rekao je izvršni direktor ''Tequila Ley .925'', Fernando Altamirano.

"Kad smo počeli proizvoditi ovu vrstu tekile, zamisao nam je bila napraviti najkvalitetniju i najskuplju bocu tekile na svijetu", rekao je za Reuters.

Za one plićeg džepa isti proizvođač nudi 999 boca istog pića
pakiranog u posrebrene i pozlaćene boce pod cijeni od ''samo'' 25.000 dolara. 

Altamirani je odbio otkriti identitet kupca najskuplje prodabne boce pića na svijetu. 

Do sada je tvrtka ''Tequila ley. 925'' dobila više prestižnih nagrada za dizajn boca, a Altamirano je otkrio kako je sljedeći korak uprave dizajnirati i napraviti bocu koja će stajati milijun dolara, a bit će ukrašena dijamanatima i platinom. Prva će takva boca na aukciju već iduće godine.