Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Telefoni u BBC-jevu studiju Radija 4 u subotu nisu prestajali zvoniti nakon što se spikerica, čitajući redovite vijesti u sklopu emisije Today, bez kontrole počela smijati, prenijeli su britanski mediji.


I dok je dugogodišnja radio-spikerica Charlotte Green 'umirala od smijeha' čitajući vijesti, upomoć joj je priskočio njezin kolega, voditelj James Naughtie, završivši čitanje vijesti.

Vezani članci Slika nije dostupna Novinarka BBC-ja s dečkom snimila kako glumi spolni odnos, pa razljutila šefove Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson razmišlja o ukidanju financiranja javnog servisa? "Svakako to razmatram"

Priznala je kako joj se identična stvar dogodila prije desetak godina, u istoj radio-emisiji. "I tada i danas bilo mi je užasno neugodno", rekla je Green. "No, ljudi su bili vrlo simpatični i uviđavni".

Većina slušatelja odmah je nazvala, a uredniku emisije Today Ceriju Thomasu kazali su kako su uživali u ovoj nenamjernoj nespretnosti te da ih je Charlotte, koju poznaju kao profesionalku, zapravo nasmijala i razveselila.

Kasnije je urednik programa Ed Stourton na zahtjev slušatelja morao u više navrata ponavljati snimku Charlotteina smijeha.

S obzirom da je jedna od vijesti koju je Charlotte trebala pročitati bila i ona o smrti scenarista i dobitnika Oscara Abbya Manna, urednici su se ispričali Mannovoj obitelji.

"Nadamo se da će obitelj Abbyja Manna shvatiti da je riječ o pogreški koja je bila potpuno nenamjerna", stoji u priopćenju uredništva.