Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da neki poznati i slavni nisu baš previše razmišljali, pa su svojoj djeci dali imena s kojima će patiti cijeli život. Donosimo vam popis najneobičnijih...


20. Kal-El

Sin Nicolasa Cagea dobio je ime po Supermanu. Zaljubljenik u Marvelove likove, Nicolas Coppola i sebi je promijenio prezime, također po strip junaku, Lukeu Cageu. Pa zašto onda sinu nije dao ime Luke?

19. Pilot Inspektor

Vezani članci Poznati ljetuju u Hrvatskoj - Magic Johnson - 2 Gosti dubljeg džepa postaju ambasadori našeg turizma – ove sezone Jadran vrvi poznatima i slavnima Slika nije dostupna Roditelji misle da je ime brand

Jason Lee inače je sasvim duhovit čovjek. No ponekad možda u tome malkice pretjeruje. Sinu je dao ima Pilot Inspector, jer mu se svidjela pjesma banda Grandaddy?!

18. Fifi Trixibelle

Bob Geldof i Paula Yates dali su svojoj kćeri ime Fifi po Bobovoj teti. OK. No otkud onda Trixibelle. Stječe se dojam kako su u djetetovo ime željeli 'strpati' što je više moguće psećih imena. 

17. Apple

Gwyneth Paltrow i Chris Martin neprestano pokušavaju objasniti zašto su svom djetetu dali ime po voću. Gostujući u Oprah showu, Gwyneth se oko toga dosta namučila. 

'Dobro, pa... kad sam bila prvi put trudna, njezin je tata rekao, ako bude... ma zapravo jedan je dan rekao, ako bude djevojčica dat ćemo joj ime Apple. I to je zvučalo tako slatko, znate jabuke su tako slatke i biblijske i tako... Znate jednostavno mi je zvučalo slatko...', pokušala je objasniti popularna glumica, ali nije uspjela. 

16. Coco

Courteney Cox i David Arquette navodno su svojoj djevojčici prvo željeli dati ime Courteney Cox Arquette, ali su se ipak predomislili. Na kraju su se odlučili za Coco, jer je to Courtneyjin nekadašnji nadimak.

15. Kyd

David Duchovny i Tea Leoni pokazali su manjak mašte jer su svoje dijete nazvali Kyd. Obzirom da 'kid' znači dijete, valjda su mislili kako je baš duhovito što će, kad ga zazovu 'Hey kid', samo oni znati da se njihov kid piše s Y.

14. Sage Moonblood

Sin Sylvestera Stallonea očigledno nije imao izbora, blood (krv) je čini se trebao biti dio njegovog imena. Ipak dobro je prošao jer je krv dio samo njegovog srednjeg imena.

13. Destry

Steven Spielberg, jedan od najuspješnijih holivudskih redatelja, čini se, nije jednako uspješan kada su u pitanju imena njegove djece. Kada ukucate ime njegove kćeri Destry, dobijete samo riječ 'destroy' (uništavanje) i ime westerna iz 30-tih i 50-tih godina prošlog stoljeća. Googlate li još malo shvatit ćete kako je baš western 'kriv' za nastanak tog imena.

12. Maddox

Angelina Jolie svom je sinu dala ime čiji korjeni znače 'dobročiniteljev sin'. Je li nam Angelina htjela nešto reći ili joj značenje riječi nije poznato?

11. Memphis Eve

Paul David Hewson poznatiji kao Bono Vox nadimak je, ako je vjerovati Wikipediji, dobio po dućanu sa slušnim aparatima 'Bono Vox'. I onda je valjda mislio, ako on ima nadimak po trgovini, zašto njegovo dijete ne bi dobilo ime po gradu. No čini se da je i sam Bono svjestan kako će njegova kći ipak više koristiti Eve, jer je i sam tako zove.

10. Ocean

Forest Whitaker odličan je glumac, a uspio je, nevjerojatno, ali istinito, objasniti i ime koje je dao svojem sinu. 

'Želio sam da imena moje djece budu njihova sudbina, moja kći da bude iskrena, a sin prodoran. Tako i ja uvijek pokušavam biti kao šuma (forest), neprestano se obnavljati i rasti', objasnio je 'posljednji škotski kralj'. I uvjerio nas je.

9. Prince Michael II/Blanket

Kada mu se 1997. godine rodilo prvo dijete, Michael Jackson mu je dao pretenciozno ime Prince Michael. Pet godina poslijee, 2002. godine, rodio mu se drugi sin, a Michael se našao u nezgodnoj situaciji s potpunim nedostatkom ideja. Tako je drugom sinu dao ime Prince Michael II. I baš kad pomislite da je to sve, Michael je svog drugog sina 'počastio' i 'maštovitim' nadimkom Blanket (prekrivač).  

8. Rocket Rodriguez

Robert Rodriguez svojoj je djeci redom dao nesvakidašnja imena od kojih izdvajamo Rocket (raketa).

Njegova braća i sestre zovu se; Racer (trkač), Rebel (pobunjenik), Rogue (vragolan) i Rhiannon.

7. Blue Angel

Dvoje djece na ovoj listi djeca su članova grupe U2. Slučajnost? Čisto sumnjamo. 

The Edge iz banda U2 očigledno je smatrao kako po uzoru na kolegu i njegovo dijete mora nositi 'nesvakidašnje' ime za koje je teško pronaći razloge. 

6. Audio Science

Glumica Shannyn Sossamon na ovu je listu dospjela samo zahvaljujući glupom imenu kojim je 'počastila' svoje dijete.

4 & 5. Moon Unit i Dweezil Zappa 

Frank Zappa je glupim imenom počastio čak dvoje svoje djece. Ma zapravo četvero, ali nismo mogli dopustiti da dominira sredinom liste, pa smo se odlučili za dva.

3. Moxie Crimefighter

Supruga Penna Jillettea nema srednje ime, ali ima teoriju o njemu. Srednje ime, kaže ona, ionako nikada ne koristite pa zašto se onda ne bi s njim malo i našalili. Dobro, recimo da je tako, ali to definitivno ne objašnjava prvo ime, Moxie.

2. Tu Morrow

Rob Morrow poigrao se s imenom svog djeteta čime je pokazao i iznimno loš smisao za humor. Ovo prestaje biti smiješno i prije nego izgovorite - Tu Morrow (Su Tra)...?!

1. Jermajesty

Takvim je imenom svoje dijete 'počastio' brat Michaela Jacksona, Jermaine. Bez komentara.