Neprežaljeni makedonski slavuj Toše Proeski, koji je 16. listopada poginuo na autocesti pokraj Nove Gradiške, jučer bi navršio 27 godina. Na vječno počivalištu Toše Proeskog u rodnom Kruševu jučer su stigle tisuće obožavatelja.

Galerija


Tisuće obožavatelja okupile su se diljem Makedonije, a Tošino rodno Kruševo bilo je pretijesno za sve koji su posjetili njegov grob. 

Vezani članci Ples sa zvijedama: Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kraljica sambe Viktorija ponesena emocijama pala pred žiri i zaplakala za kraj Ivan Šarić i Paula Jeričević (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plesni nastupi rasplakali su i plesače i publiku: "Osjećam se kao na koncertu Miše Kovača"

Makedonija je dan Tošinog rođenja, proglasila Danom humanosti. 

U prepunom muzeju Makedonium, bend koji je pratio blakanskog slavuja na nastupima proteklim sedam godina odsvirao je njegove najveće hitove.

>> Makedonci žele Tošu proglasiti svetim

>> Posljednji ispraćaj Toše Proeskog

>> Poginuo Toše Proeski, tijelo prebačeno u Makedoniju 
 
>> 'Toše je bio žrtva pohlepne menadžerice'

Neutješnim roditeljima Dominiki i Nikoli, Tošina menagerica Ljliljana Petrović predala je brončanu bistu, koja će za sada biti u njegovoj rodnoj kući. 

Ljiljana je na Tošin grob donijela bas gitaru, bila je to želja njezinog štićenika baš za ovaj rođendan.

Makedonija ne može prežaliti prerani odlazak pjevača, a dogodine na ovaj dan očekuje se izlazak Tošinog albuma na engleskom jeziku.