Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štićenici sirotišta 'Consol home' iščekuju Madonnin najavljeni dolazak. Ona je donirala pozamašnu svotu za izgradnju centra za skrb od kojeg će imati koristi djeca iz 65 sela u djelokrugu sirotišta 'Consol home' u Malawiju.


'Većina nas iz sirotišta će živjeti u centru koji gradi Madonna. Sve što je donirala uvelike će nam pomoći. Zahvalni smo joj na donacijama i nadamo se da će nam nastavljati pomagati', rekla je Mirriam Magombo, štićenica sirotišta.

Vezani članci Rocco Ritchie Pamtimo ga još kao dječaka i sina slavnih roditelja, a danas je veliki zavodnik u društvu misteriozne ljepotice Lourdes Leon Madonnina kći izrasla je u zgodnu ženu koju paparazzi slijede u stopu, pogotovo kad su maleni kostimi u pitanju

Iako sirotište 'Console home' ne podržava posvajanje djece, ravnateljica doma, Yasintha Chapomba kaže da će, ukoliko ustanovi da je ono bolje za dijete od ostanka u domu, dopustiti proceduru posvojenja.

'Posvajenje većinom ovisi o djetetovoj situaciji. Ne mogu reći da je to isključivo dobro ili isključivo loše. Loša strana posvojenja i premještaja djece u drugu zemlju je to što odrastanje nije više vezano uz njegovu domovinu i kad odraste više nije upoznat sa situacijom i problemima svoje zemlje, te joj tako ne može mnogo pomoći. Uostalo, vrlo lako gubi dodir sa svojim korijenima', kazala je Yasintha Chapomba.

Chapomba je dodala kako će centar omogućiti djeci iz obližnjih sela bolje obrazovanje, bolju prehranu i zdravstvenu skrb.