Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Režiser Emilio Estevez predstavio je na Venecijanskom filmskom festivalu svoj film o ubojstvu Roberta Kennedyja 1968. godine. Izjavio je kako se nada da će taj film probuditi mlade ljude i potaknuti ih da odbace cinizam i politički se angažiraju.


Estevezov film "Bobby" dobio je dobre kritike u Veneciji gdje se uz još 20 filmova natječe u glavnoj konkurenciji, a fokusira se na živote zaposlenih u Hotelu Ambassador u Los Angelesu u noći ubojstva.

Vezani članci Eksplozija u tvornici kod Venecije - 3 Panika kod Venecije! Eksplozija u tvornici acetona, širi se ogroman dim Tom Cruise (Foto: Profimedia) Velika holivudska zvijezda "zatočena" u hotelu zbog koronavirusa, ne smije izaći još nekoliko dana

Poslije smrti starijeg brata Johna Kennedyja, Robert, koji mu je bio bliski suradnik, izabran je 1964. u Senat, a ubijen je u lipnju 1968., u Hotelu Ambassador nakon govora kojim je proslavio pobjedu na stranačkim predizborima u Kaliforniji.

Impresivnu glumačku filmsku ekipu čine Sharon Stone, Demi Moore, Anthony Hopkins i Lindsay Lohan, te režiserov otac Martin Sheen.

Dokumentarne snimke skupova na kojima je Kennedy govorio, masovni prosvjedi protiv rata u Vijetnamu i snimke sukoba uklopljeni su u priču koja publiku potiče na povlačenje paralele s aktualnim američkim ratovima u Iraku i Afganistanu.

Estevez tvrdi kako "Bobby" nije optužnica protiv američke administracije, ali drži da je film "zastrašujuće i vrlo tužno relevantan" u odnosu na američku sadašnjost.

"Nacija se te noći promijenila. Bio je to treći udar (nakon ubojstva Johna Kennedyja 1964., i Martina Luthera Kinga u travnju 1968.,). Bila je to prekretnica. Vjerujem da smo tada počeli padati nakon što je Richard Nixon izabran za predsjednika ... postali smo cinični i rezignirani i ... bila je to smrt nade", rekao je Estevez te nadodao "Tek se moramo od toga oporaviti".