Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok prvi rezultati istrage o iznenadnoj smrti Heatha Ledgera ipak upućuju na to kako se predozirao, bivša dugogodišnja asistentica manekenke Naomi Campbell objavila je kako je australski glumac već prije nekoliko godina konzumirao kokain i ecstasy s Naomi i reperom P. Diddyjem.


Prvi rezultati istrage o iznenadnoj smrti australskog glumca Heatha Ledgera, ipak upućuju na to kako se mladi glumac predozirao.

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

U njegovom stanu, policija je pronašla zarolanu novčanicu od 20 dolara. Novčanica upućuje na konzumiranje kokaina, a pronađena je pokraj tijela 28-godišnjeg glumca, iako nijedne droge nije bilo u stanu, izjavila je policija.

No, pronađeno je čak 6 vrsta različitih lijekova, uključujući i tablete protiv nesanice i tjeskobe. Najmanje tri lijeka su propisana u Europi, a policija vjeruje da ih je glumac podigao za vrijeme snimanja u Londonu. 

Izvori bliski glumcu tvrde kako je njegovo žestoko partijanje i uništilo dugogodišnju vezu s Michelle Williams, s kojom je prekinuo u rujnu prošle godine, a s kojom ima 2-godišnju kćer Matildu.

Iako obdukcija još nije dovršena, stručnjaci su isključili upalu pluća kao jedan od mogućih uzroka smrti, a prave uzroke policija će objaviti u roku od dva tjedna. 

U međuvremenu, priče o glumčevim dugogodišnjim problemima s drogom 'podgrijala' je Rebecca White, koja je za Naomi Campbell radila od 2001. do 2004. Ona tvrdi kako je njih dvoje prvi put vidjela da konzumiraju kokain nakon što je glumac ostvario holivudski uspjeh. 

“Dok sam radila za Naomi, u nekoliko sam navrata vidjela Heatha kako uzima drogu. Bio je novi na sceni, no svi su znali da će od njega nešto i biti", rekla je White. 

“Okupili smo se u Naominu bungalovu u hotelu u Bel Airu i Heath ju je pitao ima li kokaina, (koji sam ja običavala nositi za nju) i sjećam se da sam mu dala paketić", kazala je White te dodala kako je nakon nekoliko dana počela i kupovati kokain za njega. 

"Uzela sam 'dozu' od 4,5 grama. Drugi put kada je došao, nas troje smo gotovo cijelu noć 'vukli' u Naominu bungalovu".

Ledgerovu 'divlju stranu' je, kaže, vidjela i na partyjima P. Diddyja, iako je reper poznat po svojoj averziji prema drogama. 

Glumac Kevin Spacey i kreatorica Donatella Versace također su bili na jednoj Diddyjevoj zabavi, no tvrde kako nisu imali pojma što Heath i Naomi smjeraju. 

“Bili smo u Parizu na modnoj reviji i otišli smo na jedan Diddyjev party u njegov klub. Tamo je bilo kokaina 'kao u priči' i velika vrećica tableta ecstasyja. Naomi je Heathu dala prilično plavih tabletica i sjećam se da ih je sve odjednom strpao u usta i zalio ih potežući iz boce šampanjca".

Naomi je u međuvremenu bila na rehabilitaciji i navodno je sada 'čista', a Rebecca White je kasnije radila kao asistentica Stardust zvijezde Clare Danes, koja je vrlo dobra prijateljica od Heathove bivše zaručnice Michelle Williams. 

“Heath je želio biti obiteljski čovjek. Obožavao je svoju kćer. No, njegovo partijanje je bio problem. Michelle se to nije sviđalo i isključila ga je iz svog života", dodala je White. 

A supermodel Helena Christensen izjavila je pak kako je baš krenula u posjetu Heathu kada je čula za njegovu smrt. 39-godišnja danska ljepotica je potresena ispričala kako je baš ostavila poruku na njegovoj telefonskoj sekretarici kada je čula tužnu vijest. 

"Ne mogu ni izreći koliko sam tužna. On je bio toliko posebna i jedinstvena osoba, a o talentu da i ne govorim", rekla je manekenka.