Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati glumac Bata Živojinović probudio se jučer ujutro iz anestezije i u šok-sobi je beogradskog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a liječnici za sada ne žele davati nikakve procjene njegova zdravstvenog stanja. Snimku razgovora Živojinovića i Dvornika na Novoj TV prije operacije pogledajte u video prilogu.


List piše da su "legendi srpskog glumišta u nedjelju navečer ugrađene dvije prijemosnice na srcu, a da srčanu arteriju, na kojoj su mu prije tri tjedna postavljena dva stenta, liječnici nisu dirali".

Vezani članci Operacija, ilustracija Veliki uspjeh splitskog KBC-a: Po prvi put izvedena operacija vađenja zloćudnog tumora iz srca Slika nije dostupna Boris Dvornik idućeg vikenda kod Bate

Direktor Instituta "Dedinje" dr Boško Đukanović izjavio je kako je bila riječ o teškoj operaciji, naročito zbog infarkta kojki je glumac doživio 17. listopada.

"Imali smo izuzetno tešku intervenciju . Batine krvne žile su u
lošijem stanju nego što smo mislili. Godine i infarkt, koji je
prouzročio popuštanje srčanog mišića, dodatna su otežavajuća okolnost", rekao je dr Đukanović.

Živojinović je, poslije desetak dana kućne njege, u Institut ponovo primljen u subotu ujutro. Za operaciju je pripreman u najvećoj tajnosti, jer je dr Đukanović inzistirao na izbjegavanju spektakla kakav bi u institutu mogla izazvati najava dolaska Borisa Dvornika, koji se spremao doći i bodriti prijatelja pred operaciju, pišu "Novosti".

U operacijskoj dvorani, u timu dr Đukanovića bilo je još 11 stručnjaka Vojno-medicinske akademije. Komplicirana i teška operacija trajala je, prema riječima liječnika, puna četiri i pol sata tijekom koje su se borili za Batin život. Sada se čeka da prođu i najkritičnija prva 24 sata od intervencije.

"Večernje novosti" prenose i izjavu Borisa Dvornika koji je za list rekao kako su mu "javili da je Bata zaista imao tešku operaciju i da će se u iduća 24 sata sve znati" kao i da će ga, čim bude bolje, osobno posjetiti. Dvornik je dodao da je "liječnik u posljednjem trenutku promijenio prvobitni plan i odlučio da se od operacije ne pravi medijski događaj".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju