Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hoće li potvrditi presudu?

Sud u Splitu održao ročište o žalbi Darka Kovačevića Daruvarca: Odluku će donijeti tek za nekoliko dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu u utorak je raspravljalo o pravomoćnosti presude Darku Kovačeviću Daruvarcu koju je donio Općinski sud u Zadru početkom godine. Glasnogovornik suda kazao je da će Vijeće odluku donijeti za nekoliko dana.

Na Županijskom sudu u Splitu danas se raspravljalo o žalbi koju je podnijela obrana Darka Kovačevića Daruvarca na presudu Općinskog suda u Zadru. Glasnogovornik suda kazao je da će Vijeće odluku donijeti za nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Gabrijela Žalac Afera Software Visoki kazneni sud donio odluku o porukama u kojima se spominje AP: "Radi se o plodu otrovne voćke"

Daruvarac je osuđen na pet godina bezuvjetnog zatvora. Prema presudi, četiri i pol godine zatvora dobio je za napad te 10 mjeseci za prijetnju. Ukupno je to jedinstvena kazna od 5 godina bezuvjetnog zatvora.

Nakon uložene žalbe moguća su tri scenarija. Izvanraspravno vijeće može potvrditi presudu, čime ona postaje pravomoćna i Daruvarac odmah ide u zatvor. Druga je mogućnost da Vijeće presudu preinači, a mogu odlučiti i cijeli postupak vratiti na ponovno suđenje.

Darko Kovačević Daruvarac nije došao na današnje ročište, a njegov odvjetnik Boris Radman nakon sjednice Izvanraspravnog vijeća novinarima je rekao da očekuje neovisnu, zakonitu i profesionalnu odluku te da vjeruje u pozitivan ishod današnje odluke suda.

Na pitanje je li Daruvarac trenutno u Hrvatskoj, Radman je odgovorio: ''Mislim da je''.

Drugostupanjski sud odabran je nasumično elektronskim putem, rekao je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić.

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac optužen je za prijetnje i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki. Premlaćivanje je trajalo više od pola sata. Najprije je u WC-u njezinom glavom razbio umivaonik. Nastavio je u kafiću, pred očima gostiju i vlasnika. Sve su promatrali spuštenih ruku. Policiju nitko nije pozvao. Premlaćivanje je završio nogom u glavu dok je pokušavala ustati s poda. Nakon toga sjeo je u automobil kao da se ništa nije dogodilo i otišao.

Kada je sve završilo, djevojku su odveli. Kovačević je uhvaćen zahvaljujući upornosti njezine majke. Snimke razgovora majke s policijom i napadačem, koje je objavila emisija Provjereno, poslušajte OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene