Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvali su ga Beg

Otkriveno zašto je zagrebački tužitelj, osumnjičen za primanje mita, ipak pušten da se brani sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik Općinske državne odvjetnice pušten je na slobodu jer je suspendiran pa nema više opasnosti od ponavljanja djela, a većina dokaza navodno se temelji na tajno snimljenim razgovorima pa nema ni opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Suspendirani zamjenik zagrebačke Općinske državne odvjetnice kojega USKOK tereti da je u ožujku ove godine tražio i primio 3000 eura mita, u petak je pušten da se brani sa slobode.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Slika nije dostupna UDALJEN IZ SLUŽBE Zagrebački tužitelj uhićen zbog sumnje na primanje mita, prijeti mu do deset godina zatvora

USKOK je protiv njega otvorio istragu zbog primanja mita. Odluku o puštanju na slobodu donesena je jer je s tužiteljevim udaljavanjem s dužnosti prestala opasnost od ponavljanja djela.

Također, kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, riječ je o slučaju u kojem glavninu dokaza čine tajno snimljeni razgovori, a ne svjedoci, tako da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke.

U petak navečer je na slobodu pušten i ugostitelj za kojeg se sumnja da je bio posrednik između tužitelja i Đorđa Vuletića i Tomislava Sablje.

Vuletić i Sabljo u akciji Tebra završili su u Remetincu zbog optužbi za udruživanje u zločinačku grupu koja je krijumčarila tone marihuane, ali zbog podmetanja požara pod niz automobila na području Zagreba, među kojima su bili i automobil šefa sigurnosti Dinama Krešimira Antolića.

Naime, godinu dana prije uhićenja, piše Jutarnji, policija i USKOK su tajno snimali telefonske razgovore osumnjičenika, a upravo u jednome od njih navodno su snimljeni Vuletić i Sabljo kako komentiraju da su platili da se postupak protiv Sablje obustavi. No, kako taj dnevni list neslužbeno doznaje, riječ je o razgovorima između Sablje i Vuletića te poslije između Vuletića i ugostitelja, a ne postoji snimka samoga zamjenika Općinske državne odvjetnice, ni snimka njegova razgovora ni snimka primopredaje novca.

No jedan od njegovih kolega iz Općinskoga državnoga odvjetništva navodno je izjavio da je, kad ga je vidio na stolu, tužitelj uzeo spis iako on prema redu dodjele ne bi na njemu trebao raditi. 

Zamjenik zagrebačke Općinske državne odvjetnice inače u Zagrebu ima velik krug prijatelja i poznanika. Zvali su ga Beg jer se on svima pri pozdravu obraćao sa “Gdje si, beže?”. Rodom je iz BiH. 

Zbog neurednog obnašanja dužnosti 2005. našao se pod stegovnim postupkom Državnoodvjetničkoga vijeća te je kažnjen oduzimanjem trećine plaće na pet mjeseci i trogodišnjom zabranom napredovanja. Ljudi koji poznaju kažu da neku želju za napredovanjem nije ni imao, već je bio zadovoljan skromnim životom. Upravo zbog toga ih i čude najnovije optužbe prema kojima bio primao mito, piše Jutarnji. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene