Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U požaru na Pelješcu

OGROMNA ŠTETA Izgorjela svjetski poznata vinarija Grgić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikom požaru stradala je velika površina vinove loze. Među stradalim vinogradima nalazi se i onaj svjetski poznatog vinara Miljenka Grgića.

U Trsteniku na poluotoku Pelješcu izgorjele su velike površine vinograda koje pripadaju maloj obiteljskoj vinariji koju je osnovao Miljenko Grgić, jedan od najpoznatijih svjetskih vinara. Malena obiteljska vinarija teško je oštećena. Obitelj Grgić trenutno živi u Napa Valleyu u Kaliforniji, a njihova vina jedna su od najprepoznatljivih vina hrvatskog podrijetla u Sjedinjenim američkim državama.

Pročitajte i ovo Zimski Wine and Walk - 1 Wine and walk Sve popularniji oblik turizma na istoku Hrvatske: Posjetitelji su oduševljeni Proslava Svetog Vinka Stara tradicija Slavi se Vincekovo, prinose se suhomesnati proizvodi: "Uvijek imate dva kuma, dva susjeda..."

Bogato iskustvo stečeno dugogodišnjim radom, te osvojene nagrade i priznanja, dokaz su da se i u njegovoj pelješkoj vinariji proizvode najkvalitetnija vina svjetskoga glasa od autohtonih sorti pošip i plavac mali.

Podsjećamo, požar na Pelješcu buknuo je sinoć oko 22 sata. Dok su obranjeni svi stambeni objekti, izgorio je velik dio površine šume ali i vinograda. Ljudskih žrtava na sreću nema. Stanovništvo kojem je prijetila vatra evakuirano je.

Stanje na požarištima na Korčuli, Pelješcu i okolnim mjestima pratite OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene