Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Župan osumnjičen za obiteljsko nasilje

"Jedna neugodna situacija": Raspušten ogranak HDZ-a Požeško-slavonske županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspušten je županijski ogranak HDZ-a požeško-slavonske županije nakon što je protiv župana Alojza Tomaševića podignut optužni prijedlog.

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako je na Nacionalnom vijeću HDZ-a donesena odluka o raspuštanju ogranka HDZ-a Požeško-slavonske županije. Odluka je uslijedila  nakon što je protiv župana Alojza Tomaševića podignut optužni prijedlog zbog verbalnog sukoba. Premijer župana kojeg se sumnjiči za obiteljsko nasilje poziva na ostavku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

„Odluka je donesena zbog ukupne situacije slijedom informacija koje je objavila Policijska uprava zbog nasilja u obitelji to jest aktivnosti župana Alojza Tomaševića. To ponašanje osuđujemo, a ako se pokaže da su te informacije točne, ne vidim načina kako bi mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci“, kazao je Plenković.

Na pitanje reportera Nove TV Mislava Bage što ako se župan ogluši i dalje inzistira da bude župan jer je neposredno izabran, Plenković odgovara: "Ovo nije pitanje samo procedure, već pitanje morala. U svakom slučaju jedna neugodna situacija"

"Ovo nije dobro za županovu suprugu, njega i loše je za imidž HDZ-a", kazao je premijer.

Podsjetimo, umjesto na poslu požeški župan Alojz Tomašević cijelo je dopodne proveo na policiji, a potom i na ispitivanju na prekršajnom sudu.

Kako neslužbeno doznajemo njegova je supruga sinoć nešto poslije 23 sata zbog obiteljskog nasilja zatražila liječničku pomoć. U požešku je bolnicu došla u pratnji policije.

Prekršajni sud na naš je upit potvrdio kako je protiv Tomaševića zaprimljen optužni prijedlog, no nikakve odluke danas nisu donesene.

Predloženo je tek saslušanje 9 svjedoka. Ako se ove tvrdnje pokažu točnima HDZ će pokrenuti stegovni postupak i za izbacivanjem Tomaševića iz stranke o čemu odlučuje stranački Visoki časni sud.

Tomašević šuti

Kako javlja reporter Nove TV Vanja Margetić, župan Tomašević još se nije oglasio.

"Gradonačelnik Požege pak najoštrije osuđuje sve oblike nasilje, naročito prema ženama. Neslužbeno, župan nema namjeru podnijeti ostavku, a ako ipak prihvati odluku stranačkog šefa, građani ove županije vjerojatno će na nove izbore", izvijestio je Margetić u Dnevniku Nove TV.

Bačić: "Ako su informacije točne, Tomašević ne može biti župan"

Branko Bačić, predsjednik kluba saborskih zastupnika HDZ-a, baš kao i premijer, kazao je da Tomašević ne može biti župan ako se tvrdnje o obiteljskom nasilju pokažu točnima. 

„Nacionalno vijeće HDZ-a donijelo je odluku o raspuštanju ogranka HDZ-a. Što se tiče samog župana, pričekat ćemo jesu li navodi o obiteljskom nasilju. Ako se potvrde, on više ne može biti župan i pokrenut će se stegovni postupak“, kazao je Bačić u Dnevniku Nove TV u razgovoru s reporterom Mislavom Bagom.  

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene