Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili skup u dvorištu škole

Očajni roditelji blokirali školu u Vukomercu: "Već 50 godina trpimo teror, ovo je kap koja je prelila čašu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio roditelja djece koja pohađaju osnovnu školu Vukomerec, u blizini koje je sinoć došlo do vatrenog obračuna, danas je blokirao pristup školi te odbio svoju djecu poslati na nastavu.

Hrvoje Sabljo, otac troje djece koja pohađaju vukomerečku školu, rekao nam je kako je desetak roditelja fizički blokiralo pristup školi te su djecu slali kućama.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Slika nije dostupna Nakon oružanog obračuna Bandić nakon prosvjeda u Vukomercu: "To su pijanci krvavih očiju, dželati! Izabrali su krivu metu"

„Neki roditelji čudili su se zašto to radimo jer kažu da su djeca išla u školu i za vrijeme rata. Mi se bojimo za sigurnost naše djece, pričali smo s ravnateljem koji kaže kako je nemoćan te ne može jamčiti sigurnost niti donijeti odluku o neodržavanju nastave“, kaže Sabljo.

Ističe kako stanovnici Vukomerca već 50 godina trpe teror zbog sukoba dviju romskih obitelji.

„Moju su djecu zlostavljali u školi. Ovo je kap koja je prelila čašu, tražit ćemo iseljenje obitelji jer mislimo da ne žive u privatnom prostoru, već u prostorijama romske udruge“, kaže Bajlo.

Prosvjed u dvorištu škole

Za danas su najavili prosvjed u 17:15 u dvorištu škole na kojem će tražiti hitnu intervenciju institucija.

„Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana“, poručuju očajni roditelji.

Ravnatelj Zdravko Dominik poručio je kako će se u školi danas održati sastanak na kojem će uz ravnatelja biti predstavnici roditeljskog vijeća, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada i policije o daljnjim koracima.

Kazao je kako ne želi nište komentirati dok se odluči koji će biti daljnji koraci te poručio kako se nastava danas redovno održava, iako je u školi mali broj djece.

Privedeno 19 osoba

Podsjetimo, vatreni obračun u zagrebačkom Vukomercu dogodio se sinoć oko 19 sati, kad su se, prema izjavama svjedoka, pripadnici jednog klana, koji stanuju nekoliko stotina metara dalje, dovezli automobilom pred kuću u Porečkoj ulici. Iz kuće su na njih zapucali, a četvorica iz automobila uzvratila su istom mjerom.

Meci su pogađali okolne automobile, a neki od njih padali su i u dvorište škole koja se nalazi odmah preko puta.

Tragedija je izbjegnuta samo zbog toga što je nastava u školi još uvijek trajala u vrijeme pucnjave.

Zagrebačka policija danas je objavila kako je nakon obračuna privedeno 19 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene