Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatreni obračun dvaju klanova

Privedeno čak 19 osoba: U Vukomercu letjeli meci, pukom srećom izbjegnuta tragedija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sinoćnjeg vatrenog obračuna u zagrebačkom naselju Vukomerec na policiji je završilo 19 osoba.

Zagrebačka policija privela je sveukupno 19 osoba nakon sinoćnjeg vatrenog obračuna u zagrebačkom naselju Vukomerec.

Pročitajte i ovo Policijski auto pokušao pobjeći Drama u Slavoniji: Policija htjela odvesti muškarca u zatvor, skočio je s prvog kata i preminuo Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt

Kako doznajemo, 19 osoba dovedeno je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija nastavlja s istraživanjem kako bi se utvrdili elementi eventualnih drugih kaznenih djela.

Prema izjavama svjedoka i stanovnika naselja, riječ je o sukobu dvaju klanova koji traje već duže vrijeme.

Podsjetimo, sinoć oko 19 sati pripadnici jednog klana, koji stanuju nekoliko stotina metara dalje, dovezli su se automobilom pred kuću u Porečkoj ulici. Iz kuće su na njih zapucali, a četvorica iz automobila uzvratila su istom mjerom. Meci su pogađali okolne automobile, a neki od njih padali su i u dvorište škole koja se nalazi odmah preko puta.

Tragedija je izbjegnuta samo zbog toga što je nastava u školi još uvijek trajala u vrijeme pucnjave. Da je do obračuna došlo samo nekoliko minuta kasnije, gotovo je sigurno da bi stradalo neko dijete. Zbog toga su neki roditelji već najavili da djecu neće slati u školu dok nadležni ne poduzmu sve da ih zaštite.

"Pogledao sam s balkona, vidio kako meci lete. Vidio sam osobe romske nacionalnosti kako trče s pištoljima po ulici. Djeca su vrištala, ljudi su bili na terasi… Katastrofa! Policija zna da taj sukob traje od nedjelje, već su nekoliko puta dolazili, ali nitko ništa ne poduzima. Roditelji su ogorčeni i pozivamo sve roditelje ovog naselja da ne šalju djecu u školu dok im se god ne bude mogla jamčiti sigurnost", rekao je za Novu TV jedan od susjeda.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene