Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Useljiva do lipnja

Požar sedmeročlanoj obitelji uništio kuću do temelja: Dobit će novu kuću, pristižu paketi s hranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa svih strana Lijepe naše stiže pomoć za sedmeročlanu obitelj Korman iz Nove Ljeskovice, kojoj je požar uništio kuću do temelja.

Pristižu paketi s hranom i odjećom. Javile su se i tvrtke i obrtnici koji žele pomoći u izgradnji nove kuće, no obitelj je posjetio i državni tajnik za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i rekao kako će obitelj dobiti novu kuću koja bi trebala biti useljiva do lipnja.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Privremeno su se smjestili u roditeljskoj kući oca obitelji.

"Teško je, ne radimo ni ja ni supruga, ona prima porodiljne naknade, a ja primam status oca njegovatelja pošto imam dijete invalida", rekao je otac obitelji Velibor Korman u ponedjeljak.

Uzrok požara najvjerojatnije je peć koja se nalazila u kući te ja sreća u nesreći to što nije eksplodirala i plinska boca koja se također tamo nalazila.

Potvrdila je to i požeška policija. "Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u noći sa 6. na 7. siječnja, zbog prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruto gorivo na dijelove drvenog krovišta, nakon čega je kuća koja je izgrađena od drveta u potpunosti izgorjela, odnosno nastala je materijalna šteta", priopćeno je iz policije.

Podaci za slanje pomoći

Ukoliko i vi želite pomoći ovoj obitelji, možete to učiniti:

- uplatom na račun HR9724020063203698956 (Erste banka)

- ili slanjem pomoći na adresu Ljeskovica 79A, Nova Ljeskovica

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene