Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plus još i zatezne kamate

Nepravomoćna presuda: Frani Lučiću odšteta od 2,9 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Zagrebu djelomično je usvojio tužbu jedinog preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije Frane Lučića za naknadu štete. Sud mu je dodijelio 2,9 milijuna kuna, a Lučić je tražio 3,9 milijuna kuna.

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac nakon tragedije na Kornatima, u ponovljenom postupku dobio je parnicu na Općinskom sudu u Zagrebu protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske. Odšteta će iznositi 2,9 milijuna kuna plus zatezne kamate, a zasad je riječ o nepravomoćnoj presudi.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Frane Lučić (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Konačan dogovor na pomolu Dnevnik Nove TV doznaje: Napokon postignuta nagodba države s Franom Lučićem

Lučićev odvjetnik Šime Ivić rekao je kako bi sa zateznim kamatama ukupna odšteta mogla iznositi i oko pet milijuna kuna, no 2,9 milijuna kuna, ako presuda postane pravomoćna, Lučiću država mora odmah isplatiti.

Država će morati pokriti i sudske troškove koji iznose 617.000 kuna.

Sud je odlučio i kako mu se se mjesečno trebaju isplaćivati dvije rente - 1500 kuna za prehranu i medicinske preparate te 4500 kuna za tuđu njegu i pomoć.

11 i pol godina nakon tragedije na Kornatu u kojoj je na mjestu poginulo ili kasnije preminulo u bolnicama 12 vatrogasaca, jedini preživjeli dobio je djelomično nepravomoćnu presudu.

Frane Lučić, vatrogasac iz Tisnog, još je 2009. pokrenuo radni spor protiv Republike Hrvatske i Grada Šibenika.

Ovo je ponovljeni spor koji je Frane Lučić prošli put izgubio.

"Drage moje kolege, slava vam i zavidim vam što i ja nisam s vama smrtno nastradao, odnosno, kad me već nije spržilo do neprepoznatljivosti kao vas, da sam barem umro od dehidracije čekajući pomoć koja nikako ne dolazi. Razlog je što sam nastradao spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima", rekao je Frane Lučić lani uoči obljetnice tragedije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene