Tri dana uoči 11. obljetnice kornatske tragedije, jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić posjetio je mjesto stradanja 12-torice kolega, kojima je zapalio svijeće.

Galerija Frane Lučić na Kornatu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Frane Lučić na Kornatu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Frane Lučić na Kornatu (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Nakon što je prošle godine na Kornatu nazočio ponovljenoj rekonstrukciji, ovo mu je prvi privatni posjet mjestu na kojem je prije 11 godina zadobio iznimno teške ozljede. Lučić do danas osobno nije dobio odštetu, zbog čega su u tijeku dvije parnice - protiv države i Grada Šibenika te DVD-a i Općine Tisno. Na to je ukazao i na Kornatu, pročitavši svoje pismo.

Vezani članci Slika nije dostupna U sudaru glisera i jet-skija kod otoka Kornata teško ozlijeđen 40-godišnjak Na otoku Kornatu obiljezena je 12. obljetnica stradanja 12 vatrogasaca iz Tisnog, Vodica i Sibenika u Kornatskoj tragediji (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell) - 3 Ministar Božćinović na mjestu stradanja 12 vatrogasaca: "Suosjećam s boli obitelji koju nije lako nositi. To je teret s kojim je teško živjeti"

"Drage moje kolege, slava Vam i zavidim Vam što i ja nisam s Vama smrtno nastradao, odnosno, kad me već nije spržilo do neprepoznatljivosti kao Vas, da sam barem umro od dehidracije čekajući pomoć koja nikako ne dolazi. Razlog je što sam nastradao spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima", rekao je Frane Lučić.

Ovo je njegov prvi privatni posjet mjestu stradanja. Posljednji put na Kornatu je bio lani, kada je nazočio ponovljenoj rekonstrukciji. I danas je pokušavao pronaći mjesto gdje je satima čekao pomoć. I za to nikad dobio pravomoću presudu, a kamoli odštetu od tuženih institucija.

"Pozivam tu istu vlast da mi objasni zašto mi to radi i da prestane sa time. Ako mi ne želi objasniti zašto, volio bih da se barem prestanu izrugivati mojim fizičkim ozljedama i strahu koji sam zadobio stradajući", rekao je Lučić.

"Obitelji poginulih vatrogasaca su dobile odštete, a jedini Frane Lučić do danas nije dobio ni kune. On treba značajna novčana sredstva koristiti za kreme da bi koža koliko toliko funkcionirala. Treba značajne novce koristiti za vitaminsku prehranu s obzirom da je jako oštećen, kazao je Šime Savić, odvjetnik Frane Lučića

Tužene strane, Grad Šibenik te Općina i DVD Tisno, slučaj ne žele komentirati. Kažu, sudski postupak je u tijeku - isti onaj, vrlo bolan i dugotrajan jedinome koji zna što je ovdje proživljavao.

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju