Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u subotu

Marš za bolju Hrvatsku: "Želimo Hrvatsku iz koje mladi neće bježati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed Marš za bolju Hrvatsku održat će se u subotu, 26. svibnja, u 11:15 u zagrebačkom Parku Franje Tuđmana, a organizira ga stranka Slobodna Hrvatska s ciljem skretanja pozornosti na ovrhe, problem GMO-a, iseljavanja iz Hrvatske.

"Ciljevi su Hrvatska u kojoj neće postojati blokade računa, za Hrvatsku u kojoj je ukinuto dužničko ropstvo, u kojoj neće biti dozvoljen uzgoj i prodaja GMO hrane, Hrvatska učinkovitog i nekorumpiranog pravosuđa, novi teritorijalni ustroj, Hrvatsku iz koje mladi ne bježe", pojašnjavao je na konferenciji za novinare u srijedu u Hrvatskom saboru nezavisni zastupnik Marin Škibola koji je podržao inicijativu.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji"

"Marš se organizira u suradnji s inicijativom Ovršni ustanak. To je treći takav događaj u zadnje tri godine u sastavnom dijelu međunarodnog prosvjeda Marša protiv Monsanta koji se održava na četiri kontinenta u 250 gradova, svake godine u svibnju", rekao je supredsjednik Slobodne Hrvatske i predstavnik međunarodnog pokreta Marša protiv Monsanta Damir Kristijan Rogina.

Ove su godine razlozi prosvjeda, kaže, prošireni. GMO je, ističe, manji problem, ali zato nas tište veći problemi kao što su iseljavanje, ovrhe, loše zdravstvo.

Sve nezadovoljne pozvao je da im se pridruže na trgu Franje Tuđmana odakle u podne marširaju kroz grad prema centru.

Najavio je i predaju za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka Zakona o GMO-u koji je stupio na snagu 22. svibnja, a u koliziji je, tvrdi, s Ustavom.

Predstavnik inicijative Ovršni ustanak Danijel Galović kazao je kako se pridružuju Maršu jer žele skrenuti problem na ovršene i blokirane koji su u drugom planu.

"Iza radne skupine koja radi na novom Ovršnom zakonu krije se novi Borg 2. Radi se o 23 ljudi koji svjesno šire agendu 'zaduži, raskući i raseli'. Tražimo hitno raspruštanje skupine s 23 predstavnika vjerovnika, od ministra Bošnjakovića tražimo neopozivu ostavku jer nije sposoban napraviti novi pravedan zakon, kao što ga nije bio sposoban napisati ni 2010.", poručio je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene