Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pukotina duga 20 metara

FOTO/VIDEO Zbog klizišta i naginjanja zgrade u Zagrebu stanari napustili zgradu: Civilna zaštita objavila snimku iz zraka

Stožer civilne zaštite javio je o klizištu u Gornjem Vrapču u Zagrebu. Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je snimku klizišta iz zraka.

"ŽC 112 Zagreb je zaprimio dojavu da je u Gornjem Vrapču zbog radova na susjednoj parceli došlo do aktiviranja klizišta i naginjanja zgrade", napisali su na Twitteru. 

Pročitajte i ovo Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati Provjereno: klizište u naselju Pojatno - 5 Donosi Provjereno Žena je otišla u trgovinu, a kada se vratila, puta do kuće više nije bilo...

Obavijestili su policiju, vatrogasce, sudskog vještaka za klizišta i Državni inspektorat. Stanari su napustili zgradu.

"Utvrđeno je da se radi o pukotini dužine 20 metara i procjepa 2,5 metra. Obavit će se zatrpavanje oštećenja kamenjem i bit će zabijeni čelični stupovi kao prevencija i zaštita od mogućih daljnjih oštećenja", dodali su.

Inspekcija bila na terenu

Iz zagrebačke policije za DNEVNIK.hr rekli su da je inspekcija bila na terenu te da su odradili pregled. "Utvrdili su da nema daljnje ugroze", dodali su.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je na Facebooku kako su na lokaciji aktiviranja klizišta u Gornjem Vrapču, djelatnici Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH obavili mapiranje i snimanje klizišta bespilotnom letjelicom. Dežurstvo Operativnog centra civilne zaštite obavillo je rezervaciju zone letenja u Hrvatska kontrola zračne plovidbe - Croatia Control, naveli su na Facebooku.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene