Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV doznaje

Do kraja lipnja odluka o žalbi na izbor ravnateljice NP-a Krka, Ćorić poručuje: "Sve je po zakonu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni sud u Splitu će, doznaje Dnevnik Nove TV do kraja lipnja odlučit će o žalbi Ljiljane Zmijanović, koja se žalila da su joj prekršena prava pri izboru ravnateljice Nacionalnog parka Krka.

Zmijanović nije prošla, a izabrana je Nella Slavica, koja je godinama istodobno imala dvije stranačke iskaznice, one HDZ-a i HNS-a. Slavica je bez komentara, a Zmijanović tvrdi da je stručnija, ali i nezaposlena hrvatska braniteljica, pa je trebala imati prednost pri zapošljavanju.

Pročitajte i ovo Tomo Medved Svakome se dogodi Ima li nezadovoljnih u HDZ-u? Odgovor Tome Medveda mogao bi vas nasmijati Tomo Medved i Ivana Kopčić - 2 Točkasta koalicija HDZ za parlamentarne izbore najavio točkastu koaliciju, Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće razgovarati

Potporu joj je ranije dao i ministar branitelja Tomo Medved.

''Gospođaje kao hrvatska braniteljica dobila potporu Ministarstva hrvatskih branitelja u skladu sa zakonom o hrvatskim braniteljima. Ne znam koji su bili ključni kriteriji i nisam sudjelovao u procesu izbora tako da to ne mogu komentirati'', kazao je Medved.

Ministar Tomislav Ćorić poručuje - sve je po zakonu i neće poništiti odluku!

Zmijanović se obratila Upravnom sudu. Pozvala na stručnost. I zakon o braniteljima, koji se spominje u natječaju.

Ministar Ćorić izbjegava pitanja. Pismeno - tvrdi - nisu prekršili nijedan zakon: ''Uzimajući u obzir dostavljenu Koncepciju rada i razvoja Javne ustanove 'Nacionalni park Krka', dosadašnje radno iskustvo te ukupno ostvareni broj bodova u natječajnom postupku, kandidatkinja je izabrana je na temelju zakonito provedenog natječaja''.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene