Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upisuju se u knjigu sjećanja

Dan žalosti u Erdutu: Učenici se opraštaju od prijateljica, Sindikat pozvao vozače da zavežu crnu vrpcu na kamione

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan je žalosti zbog stradanja dviju 14-godišnjih učenica Osnovne škole Dalj u prometnoj nesreći na odmorištu Novska, a proglasile su ga Osječko-baranjska županija i Općina Erdut.

Učenici i mještani na ulazu u školu pale svijeće i odlažu cvijeće te se upisuju u knjigu sjećanja. Djevojčice će biti pokopane u utorak u 17 sati na mjesnom groblju.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

U srijedu u školu stiže krizni tim koji je poslalo Ministarstvo obrazovanja kako bi učenici, učitelji i roditelji dobili adekvatnu pomoć. ''Krizni tim trebao bi doći u srijedu ujutro nešto smo se već dogovorili koordinirali s njima, izašli su nam u potpunosti u susret tako da će nam doći tim stručnjaka, najprije ćemo vidjeti kakva je situacija kako su nam djeca, u kakvoj su tuzi i onda ćemo zajedno izraditi plan djelovanja kako pomoći učenicima'', kazala je Valentina Mataja, stručna suradnica pedagoginja u Osnovnoj školi Dalj.

Zbog ove tragedije brojne su manifestacije i proslave otkazane jer cijelo mjesto žali za stradalim djevojčicama. ''Šok je među građanima. Izuzetno sam posnosan na njih što su reagirali onako kvalitetno i dobro. Velik broj nekih manifestacija same po sebi su stale, ljudi su odustali od dogovora i rođendana i proslava, što znači da jednostavno suosjećaju s ovim obiteljima i da je baš, baš velika tuga'', kaže načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić.

I Sindikat hrvatskog vozača pozvao je profesionalne vozače da sutra iskažu iskazivanje žalost zbog tragičnog gubitka dva mlada života. Pozvali su ih da na vanjske retrovizore zavežu crne trakice. Apelirali su i na sve građane da se suzdrže od bilo kakvih komentara vezanih za ovu tragediju. ''Za saznanje istine, uzroka i odgovornosti svakako će biti vremena jer gubitak ovih mladih života svakako obvezuje sve nas da saznamo istinu i poduzmemo sve potrebne radnje kako se ovakvo nešto nikada ne bi ponovilo'', kazali su iz Sindikata.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene