Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakerska podvala

NBC News objavio da su počeli novi teroristički napadi na SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srećom, do nikakvih napada nije došlo, nego su hakeri preuzeli Twitter račun NBC Newsa i proširili paniku.

Sutra se navršava deset godina od terorističkog napada na SAD –sigurnosne službe upozoravaju na mogućnosti novih napada, a mnogi su ostali šokirani kada su na Twitter račun NBC Newsa pročitali objavu da je ponovno došlo do napada na New York.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

U tvitu je pisalo: 'Breaking News! Ground Zero has just been attacked. Flight 5736 has crashed into the site, suspected hijacking. More as the story develops'.

Nakon toga uslijedile su još dvije objave o napadu – u jednoj je pisalo kako je najvjerojatnije otet još jedan avion, a u drugoj kako ove poruke nisu šala, dok je sljedeća objava ipak otkrila o čemu se u biti radi – 'NBCNEWS hacked by The Script Kiddies'.

S obzirom da NBC News na ovoj društvenoj mreži prati više od 130 tisuća korisnika jasno je kakvu su paniku izazvali prvi tvitovi. Iz NBC-ja brzo su reagirali priopćenjem u kojem su sve korisnike koji ih prate obavijestili da je njihov račun na Twitteru hakiran te da se s njega šalju lažni izvještaji o rušenju aviona na Ground zero.

Ispričali su se za ove objave te rekli da rade na rješavanju problema te je ubrzo njihov račun suspendiran, a naknadno su ponovno uspostavili kontrolu nad njim.

Nedavno je problema s hakerima imala i kompanija Fox News čiji su račun oteli hakeri te na njemu objavili da je ubijen Barack Obama. Iza tog napada također je stajala hakerska grupa Script Kiddies o kojoj se, za razliku od Anonymousa ili LulzSeca, ne zna skoro ništa, osim da su se 'proslavili' s ova dva hakiranja Twitter računa.

Koliko su opasne situacije širenja panike na Twitteru najbolje pokazuje nedavni primjer iz Meksika kada su dvije osobe na ovoj društvenoj mreži proširile vijest da u jednom gradu naoružane osobe otimaju djecu iz škole – roditelji su pohitali spasiti svoju djecu te je nastala potpuna panika koja je rezultirala s čak 26 prometnih nesreća, a zagušene su i telefonske linije od brojnih poziva u pomoć.

Zbog toga su ove dvije osobe uhićene i čekaju suđenje, a zbog širenja panika ne Twitteru mogu dobiti čak 30 godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene