Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na službenom Twitter profilu!

Fox News objavio da je ubijen Barack Obama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim lažne vijesti o Obaminoj smrti, Twitterom se proširila vijest da je hakiran i Apple

Kompanija Fox News na svom je službenom @foxnewspolitics Twitter računu objavili šokantnu informaciju da je ubijen Barack Obama – nepoznati počinitelj ispalio je dva hica u njega te je predsjednik SAD-a iskrvario – i to baš danas, 4. srpnja.

Pročitajte i ovo Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran" Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga"

Nakon toga su čestitali Joeu Bidenu kao budućem američkom predsjedniku. Ove su informacije šokirale followere Fox Newsovog političkog računa (kojih ima više od 33 tisuće), no većina njih je, pregledavajući ostale medije, ubrzo shvatila da je Obama živ te da su za njegovu 'smrt' zaslužni hakeri koji su hakirali njihov Twitter račun.

Riječ je o grupi Script Kiddies koja se na ovaj način uključila u globalnu hakersku akciju #AntiSec koja traje oko mjesec dana i čiji je cilj borba protiv korupcije u svjetskim vladama i korporacijama.

Njihov raspon djelovanja do sada je bio jako širok – od napada na različite internetske stranice i objavljivanja osobnih podataka korisnika nekih kompanija pa do podrške protestima u Grčkoj i volonterskim grupama u Orlandu čiji se članovi uhićuju zbog dijeljenja hrane siromašnim ljudima u parku, a najvećim uspjehom smatra se objavljivanje privatnih podataka policije iz Arizone.

Internetom se jučer proširila još jedna zanimljiva (za mnoge i i zabrinjavajuća) informacija – hakeri su pronašli sigurnosni propust u Appleovom softveru te su pristupili njihovom serveru s kojeg su uzeli imena i lozinke administratora, ali čini se da nikakvi korisnički podaci nisu otkriveni.

Oni su na Twitteru objavili da Steve Jobs i ekipa nemaju razloga za brigu jer su trenutno zaposleni s drugim stvarima pa valjda više neće kopati po Appleovom serveru. Iz Applea ne žele komentirati ove informacije pa još nije poznato da li su one istinite te da li je načinjene neka šteta.

S obzirom na milijune korisnika Appleovih uređaja i usluga koji su im povjerili svoje osobne podatke jasno je koliki bi kaos nastao kada bi ti podaci dospjeli u krive ruke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene