Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako smanjiti nezaposlenost

Internet - rješenje za otvaranje novih radnih mjesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleovci vjeruju da će internet do 2015. utjecati na otvaranje oko 365 tisuća radnih mjesta u velikoj Britaniji

 Čak i u najtežim ekonomskim uvjetima kompanije čije je poslovanje vezano uz internet i dalje bilježe snažan rast, rekao je nedavno Philipp Schindler koji je u Googleu zadužen za vođenje operacija na europskom tržištu.

Pročitajte i ovo Otvorena dionica brze ceste od Mostanja do Vukmanićkog Cerovca Nakon tri godine izgradnje Nakon tri godine otvorena važna obilaznica: Butković najavio nove projekte Split - 23 Obljetnica članstva Jesmo li mogli bolje? Hrvatska je 10 godina u EU-u, koliko smo novca privukli, vole li nas investitori i što to neki ipak rade bolje od nas

Dodao je da je, prema rezultatima istraživanja kompanije McKinsey, u Francuskoj i Velikoj Britaniji internet zaslužan za oko petinu rasta BDP-a, a s obzirom na broj novootvorenih radnih mjesta u Britaniji koja se povezuju s kompanijama čije je poslovanje vezano uz internet, u budućnosti se može očekivati otvaranje brojnih novih radnih mjesta zahvaljujući upravo webu.

Tako bi, kroz pet godina, daljnji razvoj i iskorištavanje svih potencijala 'mreže svih mreža' trebali rezultirati otvaranjem čak do 365 tisuća novih radnih mjesta.

Prema Schindlerovim riječima, internet će u budućnosti biti najveći pokretač izvoza te će 'otvoriti priliku malim i srednjim kompanijama da se učinkovito šire na nova tržišta'. Dodao je da 'Velika Britanija za svaku funtu koju uveze, izveze skoro tri funte u e-poslovanju', tj. prodaji roba i usluga, a taj bi omjer u budućnosti mogao biti puno veći.

Schindler kaže i da je glavni pokretač digitalne ekonomije broadband te kako bi kompanije, ako žele iskoristiti sav potencijal koje im daje online poslovanje, trebale shvatiti i primijeniti brojne 'digitalne mega trendove'. To se odnosi i na korištenje pametnih telefona koji postaju sve veći faktor u poslovanju, zatim na iskorištavanje svih mogućnosti 'poslovanja u oblacima' te primjenu društvenih medija.

Također, pozvao je vladu Velike Britanije da omogući regulatorne uvjete koji će poticati inovacije, pogotovo u tehnološkom sektoru – ovo nam zvuči jako poznato jer godinama i u Hrvatskoj slušamo/čitamo o stvaranju uvjeta za bolje poslovanje i privlačenje investicija, no nažalost sve ostaje samo na papiru, bez praktične primjene.

To najbolje pokazuje nedavni primjer Microsofta koji je, kako su prenijeli neki hrvatski mediji, svoje regionalno središte premjestio iz Zagreba u Beograd – i to zbog poticaja i manjih poreza u Srbiji. Toliko o privlačenju stranih investitora i ulaganjima u Hrvatsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene