Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvario životni san

VIDEO Zavirite u ovaj dom - avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napraviti dom u vlastitom Boenigu 727, bio je životni san jednog Amerikanca, koji se i ostvario.

Bruce Campbell ostvario je svoj dugogodišnji san i sada živi u zrakoplovu Boeing 727 u gradu Hillsboro u saveznoj američkoj državi Oregon, javlja AP.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Još kao student Bruce je za ušteđeni novac kupio dionice Applea i IBM-a. Ova mu je investicija pomogla da kasnije ima dovoljno novca i kupi - avion. 'Zrakoplov ima visok stupanj sigurnosti, visok stupanj čistoće i osjećaj za ljudsko dostojanstvo', uvjerava Bruce skeptične oko aviona kao mjesta za život.

>> VIDEO Zrakoplov pretvoren u vrtić!

'Krajem 1997. godine, odlučio sam da želim živjeti u zrakoplovu. Platio sam ga 100.000 dolara (oko pola milijuna kuna). Vjerojatno sam ga pretplatio, a osim toga sam potrošio još 120.000 dolara na logistiku. Avion je stigao ovdje 1999., na Noć vještica', ispričao je Brice.

Međutim, njegova obitelj i prijatelji nisu znali za to dok o ovom neobičnom događaju nisu izvijestili mediji. Mnogi su smatrali da je to bila luda ideja, a pri svom stavu stoje i danas.

Avion u šumi

Prije nego mu je isporučen avion, Bruce je kupio zemljište okruženo šumom, a da bi se ogromna letjelica transportirala do tog mjesta, morao je posjeći drveće te ga ponovno posaditi. Krila i rep koji su bili demontirani radi lakšeg transporta ubrzo su ponovno vraćeni rupu aviona.

No, Boeing 727 u kojom živi ne može poletjeti. Naime, u skladu s ugovorom, kompanija koja mu je prodala avion iz njega je izvadila mnoge dijelove, pa je Bruce unutrašnjost opremio sam. Kako bi ostvario svoj san Bruce je sakupio nekoliko desetaka kompjutera i druge korisne elektroničke naprave te ih ugradio u avion koji tako izgleda autentičnije i s unutrašnje strane.

Ostvareni životni san velika mu je strast, pa u skladu s tim, ovaj Amerikanca svoje iskustvo življenja u avionu također s drugima dijeli i putem svoje internetske stranice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene