Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad postane vruće

VIDEO: Medvjedima hranu 'poslužuju' u kockama leda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se živa na termometru diže, polarni medvjedi u zoološkom vrtu u Tokyju hlade se posebnim poklonom koji su za njih priredili veterinari kako bi im olakšali vruće ljetne dane u zatočeništvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u zoološkom vrtu Djevojčica pala u medvjeđi brlog, otac skočio za njom Slika nije dostupna Neposlušni posjetitelji VIDEO: Gosti opijali medvjede u ZOO-u

Kako bi pomogli polarnim medvjedima da prežive vrućinu, zaposlenici zoološkog vrta Yukiu i Reiku dali su smrznute kocke u kojima su se nalazile prave poslasticemeso i povrće. Ljeti u Tokyju temperature prelaze preko 30 stupnjeva, pa je klima prilično drugačija od klime njihovog prirodnog staništa na Sjevernom polu. Tradicija davanja leda medvjedima tijekom ljeta u Japanu odvija se već deset godina i postala je tradicija. Čuvari kažu kako je svrha toga da se polarni medvjedi odmore od visokih temperatura, piše Reuters. 'Vruće je i životinjama i posjetiteljima, tako da je naš cilj pokušaj rashlađivanja medvjeda', rekao je Motoyau Ida, glasnogovornik zoološkog vrta.

Svake godine dvjestotinjak posjetitelja

Od početka, događaj je postao turistička atrakcija. Svake godine medvjede koji do hrane pokušavaju doći razbijajući ledene kocke dođe vidjeti dvjestotinjak posjetitelja. Ovim prizorom najviše su se zabavljala djeca. 'Medvjed je jeo jabuku i to je bilo baš super', rekao je petogodišnji Yuta Take. Jednoj sedmogodišnjaki ipak se više svidjelo kupanje medvjeda u vodi. 'Skočili su u vodu i sve su nas poprskali', rekla je sedmogodišnja Hiro Setachi. Zabava nije bila samo za djecu, uživali su i odrasli dok su medvjedi pokušavali razbiti led. 'Kada sam ih vidio kako se igraju, bilo je to kao da gledam svoju djecu, tako da je sve bilo prilično zabavno', rekao je 37-godišnji Katsunori Take.

Rashlađivanje medvjeda pomoću ledenih kocki u kojima je skrivena hrana možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene