Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova vrsta

Svijet je bogatiji za ovo 'ljupko' biće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SAD-u je otkrivena sasvim nova vrsta pauka. Pronađen je u jednoj pećini u Oregonu.

Znanstvenici su pauku dali ime Trogloraptor, a zbog njegovih jedinstvenih evolucijskih karakteristika, on ne predstavlja samo novu vrstu pauka, već i novu porodicu pauka.

Pročitajte i ovo Banane - 4 Voli banane Evakuirana trgovina nakon što je voditelj vidio otrovnog pauka čiji ugriz kod muškaraca može izazvati višesatnu erekciju Osijek Novosti od jeseni Mnogima je trn u oku, nije ga bilo gotovo pet godina, a sada se vraća u grad na Dravi

>> Mogu li pauci skakači ubijati i u svemiru?

Ime pauka zapravo znači 'pećinski pljačkaš' i zvuči poput imena zločinca iz nekog B hororca, no pauk ipak nije gigantskih proporcija, ali nije niti sićušan. Velik je otprilike oko četiri centimetra, a jedna od glavnih karakteristika su mu dvije pandže s prednje strane, koje izgledaju zastrašujuće.

Znanstvenici zasad znaju vrlo malo o navikama tog pauka, kao i njegovoj prehrani, ili metodi lova. Njegova anatomija mješavina je starih i novih evolucijskih karakteristika, što znanstvenicima omogućuje plodno tlo za istraživanje, prenosi Wired.

Studiju o tom pauku vodi Kalifornijska akademija znanosti, tako da ćemo o 'pećinskom pljačkašu' zacijelo još čitati u budućnosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene