Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studentski eksperiment

Mogu li paukovi skakači ubijati i u svemiru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda zvuči kao znanstvena fantastika ili početak kakvog lošeg vica, ali zapravo se radi o eksperimentu koji će se provoditi na Međunarodnoj svemirskoj postaji ove godine, zahvaljujući egipatskom tinejdžeru Mohamedu Amru koji je fasciniran znanosću i paukovima.

19-godišnji Mohamed iz Aleksandrije sa svojim će kolegama studentima izraditi pokus za svemirske znanstvenike. Ideja njegova eksperimenta je proučavati kako će zebrasti pauk, koji skače na svoj plijen, loviti kada je u uvjetima nulte gravitacije, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo In Magazin: Harrison Ford - 6 Već treća vrsta Gmizavac dobio ime po legendarnom glumcu: ''Ti znanstvenici stalno nazivaju stvorenja po meni, ali uvijek ona koja plaše djecu'' Banane - 4 Voli banane Evakuirana trgovina nakon što je voditelj vidio otrovnog pauka čiji ugriz kod muškaraca može izazvati višesatnu erekciju

'Mene samo zanima način na koji stvari funkcioniraju, a znanost će dati odgovore na sva moja pitanja', rekao je Mohamed. 'Na primjer, fizika može objasniti svijet sa samo nekoliko jednadžbi, biologija govori kako vaše tijelo radi. Ja sam samo zainteresiran za te stvari.'

>> Pauk koji jede i zmije!

Mohamedovo je obrazovanje bilo prekinutno tijekom prošlogodišnje revolucije u Egiptu, kad je njegova škola bila zatvorena na nekoliko mjeseci. Nada se kako će se odnos prema znanosti u Egiptu promijeniti uz pomoć njegove strasti koju gaji prema njoj.

Mohamedova majka, Safaa El Badbooly, vrlo je rano primijetila potencijal svog sina. 'Svaka osoba uspješna je u određenom području, a Amr je počeo čitati knjige već s 3 godine. Čitao je puno o svemu', rekla je. Ona se također nada da će se njezin sin, po završetku studija u inozemstvu, vratiti u Egipat stvoriti bolju budućnost.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene