Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Živa' nadzorna kamera

Biste li i vi ovako reagirali da vas netko snima na ulici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonimac iz Seattlea prošetao je ulicama tog grada i snimio slučajne prolaznike, glumeći živu nadzornu kameru. Reakcije građana bile su burne.

Nadzorne kamere rasprostranjene su gotovo posvuda. Nalaze se na ulicama, prometnim raskrižjima, u trgovinama, bankama, obiteljskim kućama, tramvajima...

Pročitajte i ovo Javna površina je pod videonadzorom Opreza nikad dosta Brojne kamere nadziru građane: Kako zaštititi osobne podatke? Slika nije dostupna U više od 100 država JEZIVA SPOZNAJA: Nisu imali pojma što im se događa u domovima!

Premda su rasprave o 'velikom bratu' i spominjanje društva kakvo je svojedobno opisao (neki bi rekli i prorekao) George Orwell u tom kontekstu relativno učestale, izuzev ako je riječ o kriminalnom vaojerizmu, rijetko kad se dogodi nekakav prosvjed protiv videonadzora.

>> Nadzorne kamere snimile prizore kao iz akcijskog filma

Vjerojatno je s tom mišlju anonimni YouTube provokator poznat kao 'Surveilance Camera Man' s kamerom u ruci šetao ulicama Seattlea i izbliza snimao slučajne prolaznike. Gotovo bez iznimke, reakcije su bile u najmanju ruku negodovanje, a često i psovanje. Snimatelj bi na uobičajeno pitanje 'Što to radite?' odgovorio s 'Ništa posebno, samo snimam'. Nakon eventualnog potpitanja, rekao bi nešto u stilu 'Pa što onda, snimaju vas i mnoge druge kamere'.

U priloženom videu pogledajte kakve su bile reakcije ljudi koji su se, ni krivi, ni dužni, našli u glavnoj ulozi filmića nepoznatog autora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene