Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Žene u crnom': Srbija nastavlja amnestirati zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska nevladina udruga "Žene u crnom" ocijenila je u subotu u svojem priopćenju kako država Srbija nastavlja praksu poricanja državno organiziranih zločina, a dijelom ih i amnestira.

Žene u crnom su to priopćile u povodu odluke Vrhovnog suda Srbije, koji je uvažio žalbe branitelja dvojice pripadnika oružane postrojbe "Škorpioni", koja je djelovala u rezervnom sastavu MUP-a Srbije, za zločin u Trnovu, u srpnju 1995. kada je ubijeno šest stanovnika Srebrenice.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Optuženom Branislavu Mediću prvostupanjsku presudu od 20 godina zatvora Vrhovni sud Srbije smanjio je na 15, a ukinuo presudu Aleksandru Mediću, osuđenom na pet godina.

"Ovom odlukom predsjednica Ustavnog suda Srbije Vida Petrović Škero dala je doprinos dodatnom ponižavanju žrtava i njihovih obitelji. Ne samo što ih je ubila, država Srbija nastavlja ih mrtve vrijeđati ... žene Srebrenice ponovno proživljavaju svoju bol, gubeći svako povjerenje u mogućnost zadovoljavanja pravde", navodi se u priopćenju te nevladine udruge.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene