Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVANREDNO OBRAĆANJE

VIDEO Zelenski o napadu na nuklearnu elektranu: "Ruska propaganda prijeti slanjem svijeta u pepeo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske snage noćas su raketirale nuklearku u Zaporižju, zbog čega je došlo do požara.

Nakon vijesti o napadima na nuklearku oglasio se i predsjednik Volodimir Zelenski. 

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Bez objašnjenja Ponovno čistka u redovima: Zelenski smijenio nekoliko bliskih suradnika Marija Zaharova reakcije iz Rusije Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći"

"Nuklearka Zaporižje ima šest blokova. Jedan takav eksplodirao je u Černobilu. Već sam razgovarao s Charlesom Michelom, Scholzom, Dudom, Bidenom... Zvao sam i Grossija iz Međunarodne agencije za atomsku energiju, kao i premijera. Zvao sam i britanskog premijera Borisa Johnsona", rekao je Zelenski.

Rekao je i da na nuklearku pucaju ruski tenkovi opremljeni termalnim kamerama. "Oni znaju na što pucaju. Pripremaju se za ovo."

"Upozoravamo sve, nijedna država dosad nije granatirala nuklearnu elektranu. Ovo je prvi put u našoj povijesti, u povijesti čovječanstva. Ta teroristička država sada provodi nuklearni teror. Ruska propaganda prijeti slanjem svijeta u pepeo. Ovo sada više nije prijetnja, ovo je realnost. Rusku vojsku treba odmah zaustaviti. Ukrajina ima 15 nuklearnih elektrana. Ako dođe do eksplozije, to je kraj svega. To je kraj Europe", kazao je i poručio: "Europljani, probudite se!"

 

 

 Više o zbivanjima u Ukrajini pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene