Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronašli mu oružje u autu

Zastupnik Zildžić o uhićenju i iskaznici tajne službe: "Niti sam je kad imao, niti je kod mene nađena"

Salko Zildžić
Salko Zildžić Foto: Armin Durgut/Pixsell/Pixsell
Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu Federacije BiH Salko Zildžić govorio je u srijedu nakon sjednice i osvrnuo se na nedavno uhićenje na granici sa Srbijom kad mu je u autu pronađeno neprijavljeno oružje.

Salko Zildžić obratio se novinarima u srijedu i negirao da je kod sebe imao iskaznicu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kako se pisalo nakon što je uhićen.

"Niti sam je kad imao, niti je kod mene nađena, niti mi je jasno kako je došlo do ovog fabriciranja ove afere", kazao je Zildžić.

Odgovorio je i na pitanja novinara o grupi na Viberu nazvanoj Državna sigurnost, kaže kako se u toj grupi zezao s nekoliko prijatelja pa je možda ta grupa osnova za priču o iskaznici.

"Nikakva iskaznica ne postoji, jedina iskaznica koju ja posjedujem je iskaznica Predstavničkog doma", kaže je Zildžić te dodaje kako smatra da je ta priča možda imala cilj "da se ja što duže zadržim u Srbiji u pritvoru, ali ne znam čim sam ja to sve zaslužio", zaključio je Zildžić, javlja Klix.ba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigla i reakcija Hrvatski susjedi dovode pojačanja uz granicu: Postavljaju kontrolne punktove, tu su i konjica, psi, helikopter...

Govorio je i o tome hoće li vratiti mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

"Ja sam od građana ove države dobio mandat i ukoliko, po zakonu, bude potrebno da ga vratim ja ću ga i vratiti. Ali također ću se boriti i za svoja prava. Možda sam trebao bolje istražiti auto. Ja ću se boriti za svoja prava, nisam nikakav kriminalac, nisam učinio nikakvo kazneno djelo. Jesam napravio previd, ali ne mislim da bih trebao biti zato u kazneno evidenciji", zaključi oje Zildžić koji je prije dva dana pušten iz pritvora u Srbiji.

Pročitajte i ovo Denis Buntić Traži se revizija odluke Obrat u slučaju Denisa Buntića? Sud ga je pustio na slobodu, a sad traži izuzeće - objasnili i zašto

Zbog neprijavljenog pištolja koji je pronađen u njegovom automobilu osuđen je na godinu dana kućnog pritvora uz korištenje elektronskog nadzora. Dok ne dobije poziv na izdržavanje kaze, Zildžić se može slobodno kretati, piše Klix.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene