Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priroda pokazala moć

VIDEO Nekoliko tornada poharalo Chicago: Nema struje, iščupana stabla, ne rade aerodromi, strahuje se od problema s vodom...

Nekoliko tornada i grmljavinske oluje pogodile su šire područje Chicaga u srijedu, prisilivši zračne luke O'Hare i Midway da zaustave sav zračni promet u trećem najvećem gradu u SAD-u.

Najmanje osam tornada srušilo se u četiri okruga u sjeveroistočnom Illinoisu, uključujući četiri u okrugu Cook, u kojem se nalazi Chicago.

Svi odlasci komercijalnih letova u zračne luke O'Hare i Midway bili su prizemljeni, a odlazni letovi iz te dvije zračne luke su odgođeni, izvijestila je američka Savezna uprava za zrakoplovstvo.

Prema FlightAwareu otkazano je više od 320 letova, a gradski dužnosnici su upozorili ljude da se sklone.

Drveće je iščupano iz korijena i otpuhani su krovovi u gradu Countryside u okrugu Cook, a u La Grangeu su raznesena stakla na automobilima, izvijestila je Nacionalna meteorološka služba.

Oštećenje drveća i krova također je prijavljeno na nekoliko drugih mjesta, rekla je služba.

Tisuće stanovnika je ostalo bez električne energije, a ured gradonačelnika Brandona Johnsona poručio je kako bi građani Chicaga trebali ograničiti potrošnju vode kako bi spriječili poplave.

Upozorenje na tornado za Chicago još nije poništeno, međutim, stručnjaci smatraju kako je trenutačna prognoza "bez upozorenja na tornado".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene