Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasistički zločin

Jezivi zločinac osuđen na čak 90 kazni doživotnog zatvora. Prije masakra u manifestu je otkrio motive stravičnog napada

Patrick Crusius
Patrick Crusius Foto: Getty Images
Savezni sudac je u petak osudio bijelog rasista na 90 kazni doživotnog zatvora zbog ubojstva 23 i ranjavanja 22 osobe u napadu u supermarketu u Teksasu kojemu su cilj bili Hispanoamerikanci, objavili su lokalni mediji.

Kazna je dio nagodbe pred saveznim sudom u El Pasu u kojoj je Patrick Crusius (24) priznao krivnju i pristao na zatvor kako bi izbjegao smrtnu kaznu.

No, još uvijek traje postupak pred državnim sudom Teksasa koje bi moglo rezultirati pogubljenjem.

Pročitajte i ovo Pala fasada u Zagrebu - 1 Upozoren predstavnik stanara Dio fasade sa zgrade u Zagrebu pao na ženu i ozlijedio ju: "Držala se za glavu, bilo je poprilično krvi"

Crucius je vozio više od tisuću kilometara iz predgrađa Dallasa do El Pasa na granici s Meksikom i 3. kolovoza 2019. izvršio masakr kalašnjikovom rumunjske proizvodnje i ekspandirajućim mecima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Prigodno obraćanje Zoran Milanović u Kalniku: "Kad smo se igrali Nijemaca i partizana ja sam htio biti šerif"

Prije pucnjave je na internetu objavio manifest u kojem je napisao: "Ovaj napad je odgovor na invaziju Hispanoamerikanaca na Teksas. Krivi su oni, a ne ja. Ja samo branim svoju zemlju od kulturnog i etničkog inženjeringa do kojeg je dovela invazija".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene