Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadni napad

Strava u Francuskoj: Djevojčica (11) ubijena dok se igrala na ljuljački, upucani i njezini roditelji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djevojčica (11) je ubijena dok se njihala na ljuljački na imanju njezine obitelji u Francuskoj.

Obitelj Thornon u subotu je u vrtu svoga doma u selu Saint-Herbot pripremala roštilj, a djevojčice su se igrale na ljuljačkama, kada im je prišao muškarac i počeo pucati iz pištolja. Solenne (11) je na mjestu preminula, a njezin je otac Adrien (52) upucan u glavu. Prevezen je u bolnicu i još uvijek je u kritičnom stanju.

Njezina majka Rachel (49) je upucana u glavu i leđa, ali je izvan životne opasnosti. Osmogodišnja Céleste je uspjela bez ozljeda pobjeći kod susjeda, koji su pozvali policiju.

Javna tužiteljica Carine Halley rekla je da je uhićen 71-godišnji Nizozemac i da je njegova supruga ispitana. Francuski su mediji izvijestili da su dvije obitelji bile posvađane zbog komada zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porast nasilja u Švedskoj U masovnoj pucnjavi ubijen petnaestogodišnjak: Još troje ljudi je ranjeno

Preliminarni dokazi, objasnila je Halley, ukazuju da se osumnjičenik pojavio niotkud i više puta pištoljem zapucao u smjeru žrtava.

"Motivi ove tragedije još nisu poznati. Čini se da je su susjedi više godina bili u sukobu zbog komada zemlje između njihovih posjeda", rekla je.

Marguerite Bleuzen, gradonačelnica Plonévez-du-Faou, rekla je da je napad povezan s trogodišnjom susjedskom svađom oko zemlje i buke.

"Dobro smo poznavali obitelj. Svake godine se organizira seosko slavlje i uvijek bi došli. Potpuno je nezamislivo upucati dijete. Ovo se dogodilo bez upozorenja. Nitko ne može razumjeti kako se ovo moglo dogoditi", napomenula je vidno potresena, izvijestio je Guardian.

Pročitajte i ovo Uhićen Uroš B. dramatična vožnja "Ubio sam 20 ljudi, vozi, imam bombu!": Ispovijest taksista kojeg je oteo masovni ubojica

Susjed obitelji Thornon je novinarima ispričao da su mislili da se djeca ili roditelji igraju s vatrometom.

"Onda je najmlađa djevojčica otrčala susjedima uzvikujući: 'Moja sestra je mrtva, moja sestra je mrtva.' Otišli smo tamo i vidjeli da je djevojčica mrtva i da su otac i majka ozlijeđeni", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene