Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na samoj granici

Krvavi okršaj: Vojnici ubili 15 krijumčara droge pa se pohvalili zapljenom

Zapljena droge u Tajlandu nakon sukoba vojske i krijumčara
Zapljena droge u Tajlandu nakon sukoba vojske i krijumčara Foto: AFP PHOTO / PHA MUANG TASK FORCE
Petaestorica krijumčara drogom ubijena jsu u sukobu s tajlandskom vojskom u subotu. U vrećama koje su nosili pronađeno je više od dva milijuna tableta metamfetamina.

U okršaju tajlandske vojske i krijumčara droge nedaleko od granice s Mjanmarom, ubijeno je 15 krijumčara. Vojska je reagirala nakon dojave o ilegalnoj aktivnosti u blizini graničnog prijelaza s Mjanmarom, izjavio je Phanurat Lukboon, glavni tajnik Ureda za kontrolu narkotika. 

Službenici su nakon dojave pronašli dvadesetak osoba. Predstavili su se te na pregled zatražili torbe koje su krijumčari nosili. Umjesto toga, krijumčari su na njih zapucali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trećinu ukupnog broja Hrvatska je ove godine uhitila 1700 krijumčara: Čak 80 posto više nego prošle godine

U sukobu koji je trajao petnaestak minuta nije ozlijeđen ni jedan vojnik, ali je ubijeno 15 krijumčara koje, kao i podrijetlo droge, još nastoje identificirati, prenio je AP.

Kod krijumčara je pronađeno 17 vreća za gnojivo, a u njima više 2 milijuna pilula metamfetamina.

Glavni tajnik je nakon izvršene akcije zahvalio službenicima zbog pomoći u "spriječavanju da ove grozne stvari dospiju u našu zemlju i unište naše mlade".

Najveća zapljena droge u Tajlandu

U srijedu je Tajland objavio vijest o zapljeni 50 milijuna pločica metamfetamina u zapadnoj provinciji Kanchanaburi, koja se također nalazi u blizini Mjanmara, povijesno glavnoj zemlji u proizvodnji droge u Južnoistočnoj Aziji. Radi se o najvećoj zapljeni droge u zemlji. 

Pročitajte i ovo Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete

Pročitajte i ovo Razmjena vatre u regiji Donjeck Smeta mu ulazak Finske Vodeći institut za rat upozorio: "Putin želi proširiti rat, priprema teren za sukob protiv NATO-a"

Prošoga tjedna Ured za drogu i zločine Ujedinjenih naroda objavio je anketu o proizvodnji opijata u Južnoistočnoj Aziji tijekom 2023. godine u kojoj je Mjanmar premašio Afganistan kao najveći proizvođač opijata u svijetu. Prema podacima prikupljenima u anketi, proizvodnja opijata u Mjanmaru neće uskoro uporiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene