Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao Kremlj

VIDEO Glavna urednica ruske televizije šokirala izjavom: "Moskva bi trebala..."

Šokantna izjava urednice ruske državne televizije
Šokantna izjava urednice ruske državne televizije Foto: Screenshot
Glavna urednica ruske državne televizije RT Margarita Simonyan rekla je da bi Moskva mogla testirati atomsku bombu iznad Sibira kao upozorenje Zapadu. Kremlj je odbacio takvu tezu.

Kremlj je odbacio prijedlog Margarite Simonyan, glavne urednice ruske državne televizije RT Margarite Simonyan, da bi Moskva mogla testirati atomsku bombu iznad Sibira kao upozorenje Zapadu.

"Trenutno još uvijek nismo odustali od međunarodnog režima odbijanja nuklearnih pokusa", rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, u izjavi koju je objavila državna medijska kuća RIA Novosti.

"To se do sada nije dogodilo, tako da ne mislim da su takve rasprave sada moguće sa službenog stajališta", poručio je Peskov. 

Pročitajte i ovo Denis Buntić - 2 nakon što je pretukao suprugu Sud opet odbio žalbu: Bivši reprezentativac Denis Buntić ostaje na slobodi

U sklopu osmominutnog segmenta kojim se obilježava prva godišnjica ruske aneksije četiriju ukrajinskih pokrajina, Simonyan je rekla da Moskva ne mora izravno napasti Zapad. Umjesto toga, predložila je da bi Rusija trebala izvesti termonuklearnu eksploziju stotinama kilometara iznad ruskog teritorija negdje u Sibiru, kako bi pokazala svoju snagu, prenosi Newsweek.

Sugerirala je da bi takva eksplozija uništila svu radioelektroniku i utjecala na satelite, kamere i telefone, tvrdeći da bi se život vratio na onakav kakav je bio 1993. i da bi joj bilo drago živjeti u svijetu s manje naprava.

Njezina izjava izazvala je ljutitu reakciju nekih lokalnih političara, uključujući Mariju Prusakovu, članicu Komunističke partije koja je naklonjena Kremlju u Državnoj dumi i predstavlja istočni Altajski teritorij koji se nalazi u dijelu Sibira. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomoć pružena u bolnici Muškarac (81) autom naletio na 11-godišnjeg dječaka: Težina ozljeda nije poznata

"Trebali biste se barem ispričati svim stanovnicima Sibira, a još više onima koji i dan danas trpe posljedice testiranja na poligonu u Semipalatinsku", istaknula je.

"Nema ničeg dobrog u zemaljskim termonuklearnim eksplozijama. Posljedice su moguće ne čak ni stotinama godina, već tisućljećima", rekao je gradonačelnik Novosibirska u južnom Sibiru Anatolij Lokot.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene