Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred svoga vremena

Animirana serija predvidjela tragičnu ekspediciju? Pisac otkrio pozadinu priče epizode o Titanicu

Epizoda Simpsona u kojoj Homer ide na ekspediciju do Titanica
Epizoda Simpsona u kojoj Homer ide na ekspediciju do Titanica Foto: Screenshot
Fanovi Simpsona istaknuli su da je epizodom o ekspediciji do Titanica animirana serija ponovo prorekla budućnost.

Nakon što je tijekom ekspedicije do Titanica nestala podmornica, fanovi Simpsona sjetili su se epizode Simpson Tide iz 1998. godine u kojoj Homer, jedan od glavnih likova animirane serije, ide na ekspediciju do tog broda.

U spomenutoj epizodi Homer na ekspediciju krene nakon što dobije otkaz na svom poslu u nuklearnoj elektrani jer je u reaktor ubacio krafnu, a na avanturi mu se pridružuje lovac na blago Mason Fairbanks.

Međutim, pisac epizode Mike Reiss ističe da inspiracija za epizodu nije bio OceanGate, nego film Crimson Tide koji je izašao 1995. godine.

"Nismo predvidjeli budućnost, nego smo to vidjeli na filmu, a onda se nešto slično dogodilo 20 godina kasnije", rekao je za New York Post.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu - 1 Srušena stabla FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Kiša i tuča veličine oraha - u padu stabla ozlijeđena maloljetna djevojka

Pročitajte i ovo Podmornica OceanGate Tragedija u Atlantiku Američka mornarica čula imploziju podmornice? Zvuk je došao s mjesta na kojem je prekinuta komunikacija

Homer i Mason na Titanicu nađu puno blaga, ali lukrativna ekspedicija zamalo završi tragično kada se Homer izgubi u koraljnom grebenu. Pokuša se osloboditi i pozvati Masona, ali pada u nesvijest te se nekoliko dana kasnije probudi u bolnici.

Inače, Reiss je i sam prošlog srpnja vidio Titanic te je na putu do olupine zaspao.

"Ljudi govore o uzbuđenju i pitaju jesam li bio prestrašen, a ja sam zaspao", rekao je te dodao da je znao koliko je put opasan, ali je sa sobom ponio papir da u najgorem slučaju može zapisati svoje zadnje šale.

"Znao je da je to jako opasno. Čak i u najgorim situacijama on se našali", istaknula je njegova supruga Denise.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene