Obavijesti Video Pretražite Navigacija
medijska kuća pod istragom

Poznati TV voditelj uhvaćen u seks-skandalu: Optužen da je maloljetnoj osobi plaćao za eksplicitne fotografije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Veliku Britaniju trese seks-skandal. Poznati voditelj optužen je da je tinejdžeru plaćao za eksplicitne fotografije.

BBC trese skandal u koji je umiješan, zasad neimenovani, voditelj. Moćna TV kuća potvrdila je da istražuje optužbe za "nedolično seksualno ponašanje jednog od svojih voditelja".

U subotu je objavljeno izvješće o ženi koja je optužila neimenovanog voditelja BBC-ja da je njezinu djetetu tinejdžeru plaćao za seksualno eksplicitne fotografije. Britanska javnost još uvijek ne zna o kojem je voditelju riječ. Britanski tabloidi tvrde da se radi o poznatom voditelju.

"Svake optužbe tretiramo vrlo ozbiljno i imamo uspostavljene procese za proaktivno njihovo rješavanje", rekao je glasnogovornik BBC-ja. Voditelj je suspendiran i čeka se hoće li protiv njega biti podignuta optužnica. Vodstvo kuće danas bi se trebalo sastati s policijom. 

Voditelj je tinejdžeru navodno platio oko 35.000 funti, što je više od 40.000 eura. Prema pisanju The Suna, obitelj navodne žrtve BBC-ju se požalila 19. svibnja. Majka žrtve tvrdi da je žrtva u kontakt s voditeljem stupila još prije tri godine.

"Kad ga vidim na TV-u, muka mi je. Taj je čovjek uništio život mom djetetu. Slao mu je tisuće funti u zamjenu za seksualno eksplicitne fotografije", tvrdi majka.

Voditelj bi se mogao suočiti s optužbama za izazivanje ili poticanje na seksualno iskorištavanje djeteta prema Zakonu o seksualnim prijestupima, koji predviđa maksimalnu kaznu od 14 godina.

Voditelji bi također mogao biti optužen za izradu ili posjedovanje nepristojnih slika, s maksimalnom kaznom od 10 godina. 

Prema zakonu, djetetom se smatra osoba mlađa od 18 godina čak i ako je sadržaj nastao uz njegov pristanak, piše The Sun.

Britanska javnost nagađa tko bi mogao biti voditelj, a glasnogovornik britanskog premijera zamolio je javnost da bude svjesna da lažne optužbe na internetu mogu imati posljedice, piše BBC.

Ministar pravosuđa Alex Chalk također je potvrdio razgovore s vodstvom BBC-ja. Sugerirao je da je potrebna daljnja istraga o tome kako je BBC postupao s optužbama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene